fbpx

Românii care se întorc în țară trebuie să completeze o declarație – Ce pățesc dacă nu spun adevărul

977

Românii care se întorc din străinătate sunt obligați să completeze o declarație. Completarea acesteia cu date eronate intră sub incidența legii, conform articolelor 326 și 352 din Codul Penal. 

Art. 326 Cod Penal
Declararea necorespunzătoare a adevărului, făcută unei persoane dintre cele prevăzute în art. 175 sau unei unități în care aceasta își desfășoară activitatea în vederea producerii unei consecințe juridice, pentru sine sau pentru altul, atunci când, potrivit legii ori împrejurărilor, declarația făcută servește la producerea acelei consecințe, se pedepsește cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă.

Art. 352.
(1) Nerespectarea măsurilor privitoare la prevenirea sau combaterea bolilor infectocontagioase, dacă a avut ca urmare răspândirea unei asemenea boli, se pedepsește cu închisoare de la 6 luni la 2 ani sau cu amendă.
(2) Dacă fapta prevăzută în alin. (1) este săvârșită din culpă, pedeapsa este închisoarea de la o lună la 6 luni sau amenda.

Iată cum arată declarația:

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
1 Comentariu
  1. Ale scrie

    Articolul trebuie sa fie mai precis.
    Am descarcat formularul iar documentul mentioneaza ca o persoana este obligata sa completeze formularul doar daca au venit citez „din sau care au calatorit recent in China, Italia, Crea de sud, Iran”.
    @oradesibiu nu mai dezinformati aiurea romanii !

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.