Zona roșie de epidemie se extinde – Persoanele ce vin din Madrid și nordul Franței în România intră direct în carantină

4.177

Toate persoanele care vin în România din nordul Franței și provincia Madrid din Spania vor intra  în carantină instituționalizată, a declarat, marți seara, Nelu Tătaru, secretar de stat în Ministerul Sănătății. Cei care vin din restul Franței și al Spaniei vor fi izolați la domiciliu.

Datorită creșterii numprului de cazuri de coronavirus în nordul Franței și în provincia Madrid din Spania, aceste doua zone sunt considerate zonă roșie de epidemie cu coronavirus.

Tătaru a anunțat, la Digi24, că nordul Franței și Madridul intră, miercuri, în zona roșie de coronavirus, iar restul zonei Franței, Germania și Spania vor fi zone galbene. „Cei care vor veni de acolo vor avea în țară regim de izolare la domiciliu, pentru cei din zona galbenă, iar pentru cei din zonele roșii, carantină instituționalizată. Urmează ca mâine dimineață (miercuri – n.r.) să facem și acest ordin, în care să lărgim aria, care să cuprindă definiția de caz”, a spus Tătaru.

Întrebat dacă vor fi anulate și zboruri din Nordul Franței și din Madrid, Tătaru a spus că „este posibil și acest lucru, pentru zonele roșii, sigur”. Începând de luni, România a închis traficul aerian către și dinspre Italia, de teama coronavirusului.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Spune ce crezi