Măsuri speciale la Sibiu – Se închide Piața Obor, Dezinfecții chiar și în Taxiuri

1 4.902

În ședința Comitetului Local pentru Situații de Urgență Sibiu care a avut loc vineri, 13 martie s-au decis o serie de măsuri care să crească protecția cetățenilor în contextul pandemiei COVID-19:

  • Piața Obor se va închide de sâmbătă, 14 martie până în 31 martie, cu posibilitatea prelungirii măsurii. Decizia a fost luată în contextul numărului mare de cetățeni care vizitau această Piață în zilele de duminică. Precizăm că piețele agro-alimentare Cibin, Rahova și Vasile Aaron vor rămâne deschise, servind alimentației publice
  • Dezinfecția zilnică a mobilierului urban, a locurilor de joacă și a echipamentelor de workout. Această operațiune cade în sarcina Serviciului Salubrizare.
  • Intensificarea controalelor din partea Direcției de Sănătate Publică și a Direcției Sanitar-Veterinare Sibiu în cazul vânzătorilor ambulanți pentru verificarea existenței condițiilor de igienă în prepararea și comercializarea produselor alimentare neambalate.
  • Acțiuni de dezinfecție a autovehiculelor care realizează transporturi în regim de taxi. În acest sens, Primăria Sibiu a transmis vineri, 13 martie o adresă către dispeceratele firmelor de taximetrie, comunicându-le hotărârea Comitetului Local pentru Situații de Urgență și obligația pe care o au pentru protecția clienților. Serviciul Autorizare și Control din cadrul Primăriei Sibiu va efectua controale în teren pentru verificarea implementării acestor măsuri.

Precizăm că în Componența acestui Comitet Local pentru Situații de Urgență intră reprezentanți ai Primăriei Municipiului Sibiu, ai serviciilor publice, ai Direcției de Sănătate Publică și Direcției Sanitar-Veterinare, ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență, ai societăților de utilități, precum și reprezentanți ai instituțiilor locale care asigură ordinea și liniștea publică.

Serviciul Comunicare, Relații Externe și Marketing

Primăria Municipiului Sibiu

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

1 Comentariu
  1. Claradi scrie

    Cum adica ,,dezinfectii chiar si in taxiuri,,
    Pai taman astea sunt focare de infectie.

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.