Cel mai tânăr pacient cu coronavirus, un nou-născut din Londra

0 2.353

Cel mai tânăr pacient cu coronavirus din lume este un copil nou-născut din Londra. Mama micuțului a fost testată pozitiv cu COVID-19 cu puțin timp înainte de naștere.

Mama copilului a ajuns la spital, fiind suspectă de pneumonie, cu puțin timp înainte de naștere. La scurt timp după ce a adus copilul pe lume, femeia a fost testată pozitiv pentru noul coronavirus. Copilul a fost diagnosticat și el cu COVID-19 și este tratat la North Middlesex Hospital, scrie MEDIAFAX.

Mama lui se află într-un alt spital specializat în boli infecțioase. Medicii nu știu dacă nou născutul a fost infectat cu virusul în burta mamei sau în timpul nașterii.

Experții au anunțat recent că gravidele nu par să fie mai vulnerabile la coronavirus decât populația generală și că nu există dovezi care să indice faptul că virusul este transmis de la mamă la copil în timpul sarcinii.

Autoritățile le-au recomandat femeilor însărcinate din Marea Britanie, care suferă de COVID-19 sau sunt suspecte de boală, să nască doar în compania unui medic obstetrician.

Virusul 2019-nCoV afectează puternic persoanele în vârstă și oamenii care suferă de boli cronice, nu și copiii. De aceea, boala face ravagii în Italia, una dintre țările cu cele mai îmbătrânite populații.

Peste 5.400 de oameni au murit până acum din cauza COVID-19, iar 145.000 de persoane au fost infectate cu virusul 2019-nCoV.

Sursa: Mediafax

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.