CORONAVIRUS – Stare de alarmă în Spania: 6.315 cazuri, 193 de morţi

0 721

⇓ Ascultă știrea ⇓

Guvernul spaniol îşi va asuma controlul tuturor forţelor de poliţie regionale şi locale din ţară şi va avea liste ale Forţelor Armate, pentru eventualitatea în care va fi nevoie să le utilizeze, în cadrul stării de alarmă decretate sâmbătă pe o perioadă de 15 zile pentru combaterea coronavirusului, informează EFE, citat de Agerpres.

Carantină totală în Spania

Guvernul spaniol impune o carantină cvasitotală, notează la rândul său AFP, care precizează că spaniolii îşi vor putea părăsi locuinţele doar pentru a se duce la muncă sau pentru a face cumpărături de primă necesitate. În plus, executivul va prelua controlul tuturor resurselor sanitare din ţară şi va fi „autoritatea competentă” în întreaga Spanie, a anunţat premierul Pedro Sanchez, într-o conferinţă de presă desfăşurată după consiliul de miniştri în care au fost adoptate o serie de decizii drastice. Astfel, guvernul spaniol a restrâns libertatea de mişcare în întreaga ţară, cu excepţia motivelor excepţionale. Măsurile, cele mai drastice aprobate de guvernul spaniol în decenii, includ închiderea şcolilor la nivel naţional începând cu această sâmbătă, precum şi a centrelor comerciale neesenţiale, a centrelor sportive şi culturale. Transportul feroviar pe distanţe medii va fi redus.

Proviziile cu alimente garantate de Guvern

Guvernul de la Madrid a luat totodată măsuri pentru garantarea aprovizionării cu alimente şi produse esenţiale, furnizarea de electricitate, precum şi transportul de mărfuri, îndeosebi cel necesar pentru aprovizionarea populaţiei. „Intrăm într-o nouă fază” a luptei împotriva COVID-19 şi „nu ne va tremura mâna”, a insistat şeful guvernului spaniol, care a recunoscut totodată că impactul economic al pandemiei „va fi mare”. ”Trebuie să fim cu toţii uniţi”, a declarat Sanchez, citat de Reuters. „Măsurile pe care le vom adopta sunt drastice şi vor avea consecinţe”, a insistat el, potrivit El Pais. Sursa foto: Agerpres

 

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.