Coronavirus – A fost instalat un cort de triaj în fața secției de urgență de la spitalul județean

1 2.490

⇓ Ascultă știrea ⇓

Începând de duminică, bolnavii care ajung la Secția de Urgență a Spitalului Clinic Județean Sibiu trec printr-un cort de triaj, unde sunt separați bolnavii cu afecțiuni respiratorii de ceilalți pacienți, care se prezintă la UPU cu altfel de urgențe.

Punctul de pre-triaj preia toți bolnavii care ajung la Unitatea de Primiri Urgențe. Scopul este acela de a diferenția pacienții cu afecțiuni respiratorii, de ceilalți pacienți.

„Începând din această zi, Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Clinic Județean de Urgență Sibiu, împreună cu Inspectoratul pentru Situații de Urgență al Județului Sibiu, a operaționalizat un punct de pre-triaj al pacienților care se prezintă în acest spital. Acest punct de triaj, are rolul de a diferenția pacienții care se prezintă cu patologie infecțioasă respiratorie, în contextul pandemiei de coronavirus, de a-i diferenția de pacienții care vin fără a prezenta această patologie. Vă rugăm frumos să întelegeți care este raționamentul care stă la baza acestui punct de triaj și să acceptați disconfortul creat de acesta. Credeți-mă, colegii mei care vor lucra în acest punct de pre-triaj, vor suferi unndisconfort mult mai mare. Tot ceea ce facem, este spre binele dvs.”, a explicat pentru Ora de Sibiu, Bogdan Csillag, medicul – șef UPU -SMURD.

cort triaj upu

Medicul – șef UPU – SMURD Sibiu, face un apel către sibieni, să înțeleagă faptul că eforturile doctorilor sunt zadarnice, dacă oamenii continuă să iasă din case.

„În același timp, vă adresez o rugăminte. Stați acasă. Evitați deplasările inutile. Dacă este absolut nevoie, vă rog frumos păstrați distanța față de celelalte persoane. Dacă sunteți totuși nevoiți să ieșiți, după fiecare atingere a unei suprafețe potențial contaminate, va rog spălați-vă pe mâini. Dar cel mai important, în această perioadă, stați acasă. Fără ajutorul dvs, toate eforturile noastre sunt zadarnice. Doar împreună putem scădea numărul de îmbolnăviri. Vă mulțumesc și contez pe spiritul dvs. civic”, mai transmite medicul Bogdan Csillag.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
1 Comentariu
  1. sebastian scrie

    Eu nu pot sta acasa pt ca vecinul de deasupra renoveaza. De la 6.30 a inceput sa mute, sa frece, sa taie, sa gaureasca… A trebuit sa pec de acasa ca nu mai suportam zgomotul…

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.