CORONAVIRUS – Americanii au început testarea pe oameni pentru vaccin

0 3.348

SUA au început luni testarea pe oameni a vaccinului contra COVID-19, anunţă Mediafax, care citează Associated Press. Primul participant la un studiu clinic pentru identificarea unui vaccin împotriva noului coronavirus va primi o doză experimentală.

Vaccinul împotriva Coronavirusului testat pe 45 de voluntari

Testarea vaccinului este finanţată de Institutul Naţional de Sănătate şi va avea loc la Kaiser Permanente Washington Health Research Institute din Seattle, mai scrie sursa citată. Testarea urmează să fie făcuta pe 45 de voluntari tineri, clinic sănătoşi, cărora le vor fi administrate doze diferite co-dezvoltate de Institutul Naţional de Sănătate în colaborare cu Moderna Inc. Potrivit oficialului guvernamental, nu există niciun pericol ca participanţii să fie infectaţi, întrucât vaccinul nu conţine o componentă a coronavirusului. Scopul este acela de a verifica dacă dozele nu prezintă efecte secundare îngrijorătoare şi acela de a stabili teste pe o scară mai largă.

Este posibil să avem vaccinul anul viitor

Reprezentanţii din domeniul sănătăţii spun că va mai dura între 12 şi 18 luni până la validarea unui vaccin anti-coronavirus. Pe lângă Moderna Inc, şi compania biofarmaceutică canadiană Medicago, finanţată de gigantul tutunului Philip Morris, a confirmat că a obţinut cu succes o particulă de tip virus a noului coronavirus, pe care o va folosi pentru a testa un vaccin. Presa germană a scris ieri că administraţia prezidentială de la Washington a încercat să cumpere exclusivitate pentru achiziţionarea unui vaccin de la o companie germană. „A fost o propunere de mituire”, au afirmat germanii.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.