CORONAVIRUS – Germania transformă hoteluri în spitale

1.552

Germania va transforma hoteluri în spitale pentru a creşte capacităţile de terapie intensivă. Nemţii anunţă că vor construi un spital nou la Berlin.

Este nevoie de mai multe spitale în Germania

Germania va transforma hoteluri şi alte incinte în spitale pentru a disponibiliza capacităţi de primire în serviciile de terapie intensivă unde sunt îngrijiţi bolnavii de COVID-19, a anunţat miercuri guvernul federal, transmite AFP, citat de Agerpres. Crearea acestor structurii provizorii, care nu vor oferi decât îngrijiri curente, ‘trebuie să permită spitalelor să se concentreze pe extinderea capacităţilor lor de terapie intensivă’, a informat guvernul într-un comunicat. Tot miercuri, o purtătoare de cuvânt a guvernului a declarat că Germania va dubla numărul de paturi cu asistenţă respiratorie din spitale pentru a asigura preluarea pacienţilor cu COVID-19. ‘Avem ca obiectiv să dublăm (numărul de paturi cu asistenţă respiratorie), landurile trebuie să pună în aplicare acest plan’, a declarat Ulrike Demmer într-o conferinţă de presă. Germania dispune acum de circa 25.000 de astfel de paturi.

Spital nou la Berlin

Marţi, autorităţile locale din Berlin au anunţat că în capitală va fi construit un spital nou care va putea primi până la 1.000 de pacienţi cu COVID-19. Spitalul va fi ridicat pe terenul complexului expoziţional Messe Berlin, în cooperare cu armata, a precizat ministrul berlinez al sănătăţii, Dilek Kalayci.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.