fbpx

VIDEO FOTO Trei morți și doi răniți grav într-un incendiu la Penitenciarul Satu Mare – Deținuții au început o revoltă

632

Trei persoane au decedat și alte două sunt în stare gravă după un incendiu la Penitenciarul Satu Mare. Incendiul a fost anunțat la ora 20:22. Toate victimele sunt deținuți, anunță ISU Satu Mare, potrivit  www.presasm.ro

UPDATE: „Incendiul de la Penitenciarul Satu Mare, în care au murit trei persoane private de libertate, a izbucnit ca urmare a incendierii voluntare a unei camere de deținere.

Pentru lichidarea incendiului, rezultat al unui protest spontan inițiat de zece persoane private de libertate cazate în aceeași cameră de deținere, a fost solicitat, sprijinul echipajelor ISU. Totodată, la fața locului s-au deplasat și echipaje ale SMURD, în vederea acordării primului ajutor persoanelor implicate.

În ciuda intervenției prompte, incidentul s-a soldat cu decesul a trei persoane private de libertate, în prezent acordându-se îngrijiri medicale pentru două dintre acestea. Celelalte cinci persoane, cazate în aceeași cameră de deținere, se află în afara oricărui pericol.

În vederea prevenirii oricăror situații de risc generate de fumul degajat, întreaga secție de deținere a fost evacuată. Subliniem că nu a fost necesară acordarea de prim ajutor persoanelor cazate pe celelalte secții de deținere. Nu au rezultat vătămări ale polițiștilor de penitenciare aflați în serviciu.

Incidentul a fost notificat judecătorului de supraveghere a privării de libertate, în prezent desfășurându-se demersuri în vederea sesizării unității de parchet responsabile. Cauzele și împrejurările producerii incidentului vor putea fi stabilite, cu exactitate, de organele judiciare abilitate în efectuarea cercetărilor.

Subliniem că incendiul s-a produs imediat ulterior efectuării apelului de seară, procedură în cadrul căreia persoanele private de libertate implicate nu au invocat nemulțumiri”, informează inspectorul de poliție penitenciară Mihaela-Cristina Enache, purtător de cuvânt al Administrației Naționale a Penitenciarelor.

Știrea inițială: Pompierii de la ISU Satu Mare au intervenit cu mai multe autospeciale de stingere cu apă și spumă, ambulanțe SMURD și ambulanțe SAJ.

Incendiul a fost lichidat, însă au fost înregistrate cinci victime. Trei persoane au decedat în urma incendiului, iar alte două sunt în stare gravă. În acest moment cele două persoane sunt transportate la UPU Satu Mare.

„Au intervenit trei autospeciale de stingere cu apă și spumă, trei ambulanțe SMURD și patru ambulanțe SAJ. Incendiul a fost lichidat, însă au fost înregistrate cinci victime, trei persoane decedate și două persoane în stare gravă”, transmite ISU Satu Mare.

Alte cinci persoane au fost evaluate medical la fața locului și nu necesita transport la spital. Potrivit unor surse locale, incendiul ar fi izbucnit în urma unei revolte a deținuților din penitenciar.

 

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.