Scenariu sumbru luat în calcul în România – Peste 10.000 de îmbolnăviri de coronavirus

0 4.689

Un secretar de stat din Ministerul Sănătății spune că în cel mai sumbru scenariu am putea avea 10.000 de oameni infestați cu coronavirus până la mijlocul lui aprilie.

Nelu Tătaru, secretar de stat în Ministerul Sănătății, a declarat miercuri seara la Digi24 că cel mai rău scenariu pentru România ar fi ca îmbolnăvirile de Covid-19 să se producă într-un ritm alert și să se ajungă în scurt timp la 10.000 de cazuri, perspectivă care ar fi prognozată undeva după mijlocul lunii aprilie.
În cazul acestui scenariu, în care sistemul de sănătate ar fi copleșit, vom aplica ceea ce vedeți în Italia și Spania, adică doar cazurile grave vor fi tratate în spitale, cei cu o evoluție ușoară și moderată a bolii urmând să se trateze acasă.
Într-un scenariu optimist, înmulțirea cazurilor s-ar produce într-un ritm lent, iar grupele de risc ar fi mai puțin afectate, păstrându-se actuala tendință din România, în care majoritatea persoanelor contaminate au 40-45 de ani. În Italia, de exemplu, media de vârstă a bolnavilor este mult mai înaintată.
În prezent, România se află în scenariul 3 elaborat de autorități, adică pentru situația în care are până la 2.000 de cazuri confirmate. În scenariul 4, sunt elaborate planuri pentru situația în care ar fi peste 2.000 de cazuri.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.