Ce facem cu măștile și cu mănușile folosite – Unde le pot arunca sibienii

1.948

Asociația ADI Eco Sibiu le cere sibienilor să arunce măștile de protecție sau mănușile folosite, numai în pubela neagră. Angajații de la salubritate s-ar putea îmbolnăvi cu ușurință dacă intră în contact cu materiale sanitare contaminate. De asemenea, ni se recomandă să dezinfectăm mânerele pubelelor pentru a împiedica răspândirea coronavirusului.

Într-un comunicat transmis presei locale, Claudia Iordănescu, directorul ADI ECO Sibiu, îi roagă pe sibieni să dea dovadă de înțelegere și să respecte măsurile impuse de autorități.

„Având în vedere măsurile urgente, cu caracter excepțional, luate de România, în vederea combaterii răspândirii virusului COVID19, instituite prin hotărârile Comitetului Național pentru Situații Speciale de Urgență și prin Decretul nr. 195/2020 al Președintelui României, privind instituirea stării de urgență pe teritoriul României, rugăm toți cetățenii să dea dovadă de înțelegere și să respecte întocmai măsurile dispuse de către autorități. În vederea limitării pe cât posibil atât a contaminării membrilor familiei, cât și a personalului de salubrizare care are obligativitatea de a asigura colectarea și sortarea deșeurilor chiar și în situația instituirii stării de urgență, facem apel la populația care nu se află în izolare la domiciliu sau în carantină și care utilizează în scop preventiv măști de protecție pentru față și mănuși,  să NU procedeze la aruncarea acestora în recipienții destinați colectării separate a deșeurilor reciclabile de platic/metal sau hârtie/carton. Deșeurile reciclabile ajung în stațiile de sortare, unde sunt separate pe categorii de către lucrători, manual, astfel că riscul la care sunt expuși este foarte mare. Dacă o singură mască sau o mănușă sunt contaminate, se poate declanșa un întreg lanț de îmbolnăviri”, transmite Claudia Iordănescu, director executiv al ADI ECO.

Măștile de protecție și mănușile folosite, trebuie aruncate în pubela destinată colectării deșeurilor reziduale, adică cea neagră. Sibienilor care locuiesc în gospodării individuale și care manevrează pubelele de gunoi din curte în fața casei și înapoi în curte, li se recomandă să utilizeze mănuși de protecție și să dezinfecteze apoi mânerele pubelelor.

„Mănușile folosite de operatorii de salubrizare nu protejează și cetățenii! Operatorii de salubrizare manipulează un număr mare de pubele zilnic, astfel că riscul de contaminare este unul ridicat. Dacă avem grijă de noi, trebuie să avem grijă și de cei din jurul nostru!”, mai scrie în comunicat.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.