Doi sibieni care nu au stat în izolare s-au ales cu dosar penal – Au fost la piață să vândă legume și la RAR

1 7.412

⇓ Ascultă știrea ⇓

Doi sibieni care nu au respectat măsura izolării la domiciliu s-au ales cu dosare penale pentru zădărnicirea combaterii bolilor. Cei doi bărbați din Avrig s-au dus la piață să vândă legume și fructe și la RAR pentru a înscrie o mașină.

Unul dintre bărbați, din Avrig, a fost plasat în izolare la domiciliu în 17 martie. Acesta nu a respectat măsura și s-a dus la RAR pentru a înscrie o mașină.

„La data de 19.03.2020, la Parchetul de pe lângă Judecătoria Avrig au fost înregistrate două dosare penale. Dos. nr. 150/P/2020 – având ca obiect săvârşirea infracţiunii de zădărnicirea combaterii bolilor, prev. de art 352 alin. 1 din Codul penal, constând în aceea că în data de 19.03.2020 o persoană de sex masculin cu domiciliul în oraşul Avrig care era plasată în izolare la domiciliu din data de 17.03.2020, s-a deplasat în municipiul Sibiu, la R.A.R. pentru a-şi înscrie în circulaţie autoturismul personal, încălcând astfel dispoziţiile art. 8 alin. 1 din Ordonanţa militară publicată în Monitorul oficial nr. 219/18.03.2020”, transmite purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu, prim procuror Ion Veştemean.

Al doilea bărbat, plasat în izolare la domiciliu tot în 17 martie, a plecat la piață ca să vândă fructe și legume.

„Dosar nr. 151/P/2020 – având ca obiect săvârşirea infracţiunii de zădărnicirea combaterii bolilor, prev. de art 352 alin. 1 din Codul penal, constând în aceea că în data de 19.03.2020 două persoane domiciliate în oraşul Avrig s-au deplasat în piaţa agroalimentară a oraşului Avrig pentru a oferi spre vânzare legume şi fructe, deşi acestea erau plasate în izolare la domiciliu din data de 17.03.2020, încălcând astfel dispoziţiile art. 8 alin. 1 din Ordonanţa militară publicată în Monitorul oficial nr. 219/18.03.2020”, transmite purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu, prim procuror Ion Veştemean.

Precizăm că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate în nici o situaţie să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
1 Comentariu
  1. Nobody scrie

    Tigani,desigur.
    Hai ca ne ducem si noi in jos usor usor

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.