Sute de elevi sibieni învață online pentru BAC și Capacitate – Câteva școli fac pregătire pentru examene pe platforme digitale

0 514

⇓ Ascultă știrea ⇓

Șase școli din județul Sibiu au optat pentru pregătire pe platforme digitale la clasele a VIII-a și a XII-a. Elevii nu știu deocamdată când vor da BAC-ul și Capacitatea dar nu vor să piardă timpul.

Ministrul educației, Monica Anisie le-a recomandat profesorilor și elevilor să învețe de acasă și le-a dat asigurări că nu vor repeta anul.

Ce le-a transmis ministrul educației elevilor

„Nu s-a pus problema înghețării anului școlar! Elevii și studenții nu vor repeta anul școlar sau pe cel universitar. Înțeleg îngrijorarea celor care vor susține examenele naționale și, în acest sens, vă asigur că în aceste momente, Ministerul Educației și Cercetării lucrează la o serie de măsuri clare și eficiente pe care le va comunica public, în cel mai scurt timp, în mod oficial. Deocamdată, trebuie să fim responsabili, să arătăm solidaritate și să continuăm învățarea de acasă”, a precizat, marți, Monica Anisie.

Unde se învață pe platforme digitale

La Sibiu, șase scoli au început pregătirea pentru BAC și Capacitate pe Internet.

Au apelat la cursuri pe platforme digitale, Colegiul Național ”Octavian Goga” Sibiu, Şcoala Gimnazială ”Sava Popovici Barcianu”, din Răşinari, Şcoala Gimnazială Axente Sever, Şcoala Gimnazială ”Matei Basarab” Turnu Roşu, Școala Gimnazială Racovița şi Școala Primară Româno-Finlandeză Sibiu.

Elevii de la Liceul Teoretic „Onisifor Ghibu” și cei ai Liceului de Artă Sibiu lucrează, alături de profesorii lor, în grupuri pe WattsApp și Messenger.

Ce materii sunt studiate online

Elevii din clasele a VIII-a și a XII-a, fac pregătire pe Internet la limba și literatura română, la matematică, la limbile engleză și germană, la geografie, istorie și fizică.

Potrivit Monicăi Anisie, ministrul Educației, școlile vor rămâne închise cel puțin până după Paști.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.
Loading...