Veste buna pentru toți românii – Benzina și motorina s-au ieftinit semnificativ

2.589

OMV Petrom a ieftinit joi noapte carburanții cu 10 bani/l, prețul unui litru de benzină ajungând la 4,5 lei, preț care confirmă anticipațiile făcute la începutul lunii, potrivit cărora prăbușirea prețului internațional al petrolului și impactul Coronavirusului vor conduce la ieftiniri de cel puțin 50 de bani/l.

În ultimele zile, odată cu instaurarea stării de urgență în România, la efectul prăbușirii prețului internațional al țițeiului, s-a adăugat și presiunea scăderii cererii interne, atât a persoanelor fizice, aflate în autoizolare, cât și a persoanelor juridice, în urma încetinirii activității economice, scrie profit.ro

Vineri, la multe din stațiile Petrom din Moldova, cea mai ieftină regiune din România, prețul benzinei era de 4,5 lei/l, iar cel al motorinei de 4,68 lei/l.

La cea mai ieftină stație din București, cea de pe Șoseaua Alexandriei, benzina se comercializa cu 4,56 lei, iar motorina, cu 4,76 lei. OMV Petrom este liderul pieței de carburanți din România, cu o cotă de peste 40%. Interesant este că decretul de instituire a stării de urgență semnat de președintele Iohannis prevede posibilitatea plafonării prețului carburanților la media ultimelor 3 luni.

 

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.