Cenzură la cote maxime – Presa locală nu mai primește informații despre infecțiile cu coronavirus

0 4.718

⇓ Ascultă știrea ⇓

În plină pandemie de coronavirus, jurnaliștii din presa locală au aflat că nu vor mai putea primi informații și raportări despre infecțiile cu coronavirus. Autoritățile de la nivel central au decis întreruperea comunicării referitoare la numărul de teste efectuate în fiecare județ și numărul de persoane depistate pozitiv, informații transmise până acum de Prefecturile din fiecare județ.

De sâmbătă, Prefectura și DSP Sibiu nu mai au voie să comunice presei informațiile privind infecțiile cu COVID 19. Numărul celor infectați, la nivel național, crește alarmant. S-a ajuns deja la 367 de cazuri iar mii de teste sunt încă în lucru.

În această situație, autoritățile centrale au decis că autoritățile județene nu mai au voie să comunice informațiile privind infectările cu COVID 19.

Astfel, comunicarea se va face centralizat, odată la 24 de ore, la nivelul întregii țări.

”Începând cu data de 21.03.2020, nu vom mai comunica informații referitoare la numărul de teste COVID-19 efectuate, numărul de persoane depistate pozitiv în urma testelor efectuate și starea de sănătate a pacienților depistați cu COVID-19. Orice comunicare cu privire la aspectele menționate anterior se va face DOAR de la nivel central, prin Grupul de Comunicare Strategică. La nivel local, vom transmite în continuare informări legate de măsuri pentru împiedicarea răspândirii și pentru combaterea CoVid-19, amenajarea de locuri de carantină, fără precizarea locației, primirea de material și echipamente de protecție, despre măsurile de ordine publică, numărul de persoane izolate, numărul de persoane carantinate. Vă mulțumim pentru înțelegere!” , a transmis în urmă cu puțin timp Instituția Prefectului.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.
Loading...