Cincisprezece sibieni amendați pentru că nu au stat izolați la domiciliu – Poliția i-a verificat

0 4.836

La nivelul județului Sibiu, Direcția de Sănătate Publică Sibiu monitorizează la ora actuală, un număr de 1.715 persoane izolate la domiciliu și 110 persoane în carantină.

„În ultimele 24 de ore, toate structurile de ordine, siguranță publică și poliție rutieră au acționat, în sistem integrat, pentru prevenirea și combaterea criminalității. Inspectoratul de Jandarmi Județean Sibiu execută misiuni de pază/ordine publică în zona unei locații de carantină cu un efectiv de 7 jandarmi și este în sprijinul polițiștilor pentru însoțirea a două convoaie care au tranzitat/tranzitează județul cu un număr de 8 jandarmi. Alți 53 de jandarmi se află în misiuni de ordine publică, iar 38 în misiunea de pază și protecție a obiectivelor din competență la care accesul publicului este restricționat”, informează Instituția Prefectului Județului Sibiu.

15 sibieni amendați pentru că nu au stat în izolare
La nivelul Inspectoratului de Poliție Județean Sibiu, echipajele mixte de polițiști, jandarmi și polițiști locali, au efectuat verificări pentru respectarea normelor legale impuse în contextul stării de urgență, ocazie cu care 15 persoane au fost sancționate contravențional pentru nerespectarea măsurii de izolare la domiciliu, iar o unitate de alimentație publică a fost sancționată pentru nerespectarea măsurii de suspendare a activității. Valoarea totală a sancțiunilor este de 47.900 de lei.

„Le reamintim cetățenilor să ia în considerare doar informațiile verificate prin sursele oficiale și să apeleze pentru recomandări și alte informații la linia TELVERDE – 0800.800.358. Numărul TELVERDE nu este un număr de urgență, este o linie telefonică alocată strict pentru informarea cetățenilor. În cadrul Centrului Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției au fost operaționalizate două numere de telefon la care cetățenii județului Sibiu pot obține informații referitoare la modul de comportare în vederea prevenirii răspândirii coronavirusului: 0269-211254 și 0269-216103.

Totodată, asigurăm cetățenii că reprezentanții Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, prin Centrul Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției, de la sediul ISU Sibiu, monitorizează permanent situația la nivel județean și coordonează toate acțiunile de intervenție.

Nu în ultimul rând, rugăm cetățenii să respecte măsurile dispuse pentru prevenirea și limitarea răspândirii coronavirusului SARS-CoV-2”, informează Instituția Prefectului Județul Sibiu.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.