O mie cinci sute de români vor fi aduși cu avioanele din Italia – Toți intră în carantină la Mamaia și Jupiter

2.505

1.500 de români din Italia vor fi repatriați cu mai multe aeronave care vor ateriza, începând de sâmbătă, pe aeroportul „Mihail Kogălniceanu” din Constanța. Președintele Consiliului Județean Constanța, Horia Țuțuianu, spune că gestul e iresponsabil și fără precedent: „Nu transformați Constanța într-un județ izolat”.

Prefectura Constanța a anunțat sâmbătă că autoritățile au dispus ca începând de sâmbătă, aproximativ 1.500 de români „captivi în Italia” să fie repatriați cu mai multe aeronave care vor ateriza pe Aeroportul Internațional „Mihail Kogălniceanu”.

Transportul umanitar este realizat de Ministerul Afacerilor Externe și aprobat de ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, și de șeful DSU, Raed Aarafat.

Românii repatriați ar urma să fie duși automat în carantină în mai multe hoteluri din stațiunea Mamaia, potrivit Mediafax.

Președintele Consiliului Județean Constanța, Horia Țuțuianu, a criticat dur decizia Guvernului și a transmis, printr-o postare pe Facebook, că județul Constanța nu are capacitatea medicală – număr de paturi, teste, echipamente – pentru un asemenea flux de oameni.

JUDEȚUL CONSTANȚA – EXPUS ÎN MOD IRESPONSABIL DE CĂTRE PREFECT!!! În obediența sa politică, acest înalt funcționar…

Slået op af Marius Horia TutuianuFredag den 20. marts 2020

„Lipsa testelor, a disponibilului de paturi, a echipamentelor necesare într-o situație atât de gravă – conduce la o criză sanitară și umanitară. Este un act iresponsabil, fără precedent!”, a scris Horia Țuțuianu.

Acesta a făcut apel la Guvern și la președintele țării să nu transforme Constanța într-un județ izolat.

„Fac apel la președintele Iohannis, la Guvernul României să ia măsurile care se impun și să nu transforme Constanța într-un județ izolat. Oamenii trebuie triați epidemiologic și transportați în mod asistat în județele de unde provin”, a mai scris șeful Consiliului Județean Constanța.

Spitalul de Boli Infecțioase din Constanța este unul dintre cele 7 centre din România în care pot fi tratate persoanele infectate cu Coronavirus.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.