Corturi pentru triaj epidemiologic montate la intrarea în spitalele din tot județul

686

ISU Sibiu a amenajat, în apropierea spitalelor din județ, câte un cort destinat triajului epidemiologic. Astfel se evită, pe cât posibil, expunerea pacienților și a personalului medical la riscuri suplimentare.

„Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Cpt. Dumitru Croitoru” al județului Sibiu a amenajat în proximitatea UPU Sibiu, Spitalului Municipal Mediaș, Spitalului din Cisnădie, Spitalului de Pneumoftiziologie, Spitalului de Psihiatrie, Spitalului Militar și la secția de Boli Infecțioase Sibiu, câte un cort destinat triajului epidemiologic. Se evită așadar, pe cât se poate, expunerea pacienților și a personalului medical la riscuri suplimentare și se poate evita astfel supraaglomerarea spitalelor”, informează ISU Sibiu.

„În cadrul cortului se derulează activitate de pre-triaj al pacienților, din punct de vedere epidemiologic și clinic, pentru a fi identificați pacienții cu afecțiuni respiratorii. În funcție de rezultatul activității de pre-triaj se va stabili ulterior managementul fiecărui caz în parte. Activitatea de pre-triaj este o măsură de siguranță/prevenție necesară atât pacienților cât și personalului medical, în vederea evitării expunerii acestora la riscuri suplimentare. Deosebit de importat este ca populația să înțeleagă că testele pentru depistarea infecției cu COVID-19 nu se fac la cerere și reprezintă o decizie exclusiv medicală”, explică Decebal Todăriță, purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean Sibiu.
Specialiștii din cadrul instituțiilor cu atribuții în gestionarea epidemiilor monitorizează 24 din 24 de ore situația la nivel județean. De asemenea, în cadrul Centrului Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției sunt operaționalizate două numere de telefon la care cetățenii județului Sibiu pot obține informații referitoare la modul de comportare în vederea prevenirii răspândirii virusului: 0269-211254 și 0269-216103.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.