FOTO: Weekend de foc pentru pompierii sibieni – Au stins opt incendii

612

A fost un weekend de foc pentru pompierii sibieni. Aceștia au intervenit pentru stingerea a opt incedii de vegetație uscată în mai multe localități din județul Sibiu. De asemenea, au acordat primul ajutor unui număr de 72 de persoane. 

„Pompierii sibieni au intervenit, în acest sfârșit de săptămână, pentru acordarea primului-ajutor calificat unui număr de 72 cazuri medicale. Alte 33 persoane au fost asistate medical de către echipajele SMURD din cadrul serviciilor voluntare pentru situații de urgență ale localităţilor Copşa Mică, Dumbrăveni şi Ocna Sibiului”, informează ISU Sibiu. pompieri isu sibiu 2

De asemena, în acest interval, s-a intervenit pentru localizarea și lichidarea a opt incendii izbucnite la vegetația uscată, resturi vegetale și fond forestier în localitățile Săliște, Laslea, Cisnadioara, Apoldu de Jos, Apoldu de Sus, Poplaca, în municipiul Sibiu, str. Maramureșului și la ieșirea din Sibiu, pe DN 1, spre localitatea Cristian. Cauza probabilă de producere a acestor evenimente a constituit-o utilizarea focului deschis în spații deschise, cetățenii efectuând igienizarea terenurilor prin arderea vegetației uscate, fără a respecta normele de apărare împotriva incendiilor, iar suprafața totală de ardere a fost de peste 15 hectare vegetație uscată, resturi vegetale și fond forestier.

În data de 21.03. a.c., ISU Sibiu a intervenit de urgență cu două echipaje de pompieri militari cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă și un echipaj de prim-ajutor calificat Smurd, în localitatea Moșna, la un incendiu care se manifesta la o fermă. Nu s-au înregistrat victime, incendiul a fost lichidat în aproximativ două ore. Din fericire, intervenția promptă a pompierilor militari s-a concretizat prin salvarea a peste 100 de animale (bovine). Au ars 12 baloți de furaje, iar acoperișul fermei a fost afectat pe o suprafață de aproximativ 180 mp. Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost determinată de utilizarea focului deschis în spații deschise. pompieri isu sibiu 1

Cort destinat triajului epidemiologic
Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Cpt. Dumitru Croitoru” al județului Sibiu a amenajat în proximitatea UPU Sibiu, Spitalului Municipal Mediaș, Spitalului din Cisnădie, Spitalului de Pneumoftiziologie, Spitalului de Psihiatrie, Spitalului Militar și la secția de Boli Infecțioase Sibiu, câte un cort destinat triajului epidemiologic. Se evită așadar, pe cât se poate, expunerea pacienților și a personalului medical la riscuri suplimentare și se poate evita astfel supraaglomerarea spitalelor.

„Vă reamintim că specialiștii din cadrul instituțiilor cu atribuții în gestionarea epidemiilor monitorizează 24 din 24 de ore situația la nivel județean. De asemenea, în cadrul Centrului Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției sunt operaționalizate două numere de telefon la care cetățenii județului Sibiu pot obține informații referitoare la modul de comportare în vederea prevenirii răspândirii virusului: 0269-211254 și 0269-216103.

Totodată, în acestă perioadă, Administrația Națională de Meteorologie a emis o avertizare cod portocaliu, cu valabilitate din data de 23 martie, ora 02.00, până în data de 25 martie ora 10.00 pentru următoarele localități din județului Sibiu: Sibiu, Tilișca, Jina, Gura Râului, Turnu Roșu, Cârțișoară, Arpașu de Jos, Porumbacu de Jos și Poiana Sibiului.

Mai mult ca oricând, vrem să asigurăm toți cetățenii că pompierii militari sibieni rămân mobilizați pentru gestionarea operativă a tuturor situaţiilor de urgenţă şi acordarea primului ajutor medical specializat persoanelor aflate în dificultate”, transmite ISU Sibiu.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.