Vârstnicii din Sibiu ajutați de Primărie să se aprovizioneze cu mâncare și medicamente

1 1.289

⇓ Ascultă știrea ⇓

În contextul pandemiei de coronavirus și al recomandărilor autorităților pentru populație de a evita deplasările și a rămâne în casă, Primăria Sibiu, prin Direcția de Asistență Socială, are ca atribuție identificarea, monitorizarea și sprijinirea persoanelor cu vârsta de peste 65 de ani, fără aparținători sau alte forme de sprijin social, care nu au posibilitatea să se aprovizioneze cu alimente și medicamente sau care se află în alte situații dificile.

Pentru a realiza o evidență a acestor persoane și pentru a intra în contact cu asistenții sociali, Direcția de Asistență Socială pune la dispoziția lor un TelVerde (cu apelare gratuită): 0800 811 822, liniile fiind deschise zilnic, între orele 6.00 – 21.00. De asemenea, persoanele în cauză pot apela numerele de telefon ale Direcției de Asistență Socială 0369/446441; 0269/208932; 0269/208927; 0269/208929, de luni până joi între orele 8-15:30, iar vinerea între orele 8-13.

Persoanele cu vârsta de peste 65 de ani de pe raza municipiului Sibiu, fără aparținători sau alte forme de sprijin social, care nu au posibilitatea să se aprovizioneze cu alimente sau se află în dificultate, pot apela aceste linii. Astfel, vor fi luați în evidență și vor putea transmite asistenților sociali problemele cu care se confruntă pentru ca personalul specializat să poată identifica modalitatea de a le acorda sprijin.

Totodată, Primăria Sibiu face apel la asociațiile de proprietari, preoți, medici de familie, ONG-uri, asociații, fundații și persoane fizice să sprijine autoritățile locale și să semnaleze la numerele de telefon de mai sus dacă au cunoștință de astfel de cazuri, pentru a le include în evidențe și pentru a le oferi sprijin.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

1 Comentariu
  1. Nicolae Tarcea scrie

    Sunt persoane cu varsta de peste 65 de ani care, datorita pensiei foarte mici, inca mai lucreaza. Sa inteleg ca in conditiile actuale sunt obligati sa demisioneze si sa stea inchisi in casa??

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.
Loading...