O persoană aflată în carantină la Păltiniș, care a dorit să își păstreze anonimatul, a relatat pentru Ora de Sibiu faptul că cel puțin 10 persoane venite din Italia și Germania, au fost duse joi la Hotelul Ramada.
„Pe noi ne-au adus la Păltiniș și pe alții i-au dus la Ramada. Nu înțeleg de ce. Că suntem aici de la Mureș, Alba și chiar din Moldova. Joi, erau în față la Ramada vreo zece oameni, cu bagaje, care primeau instructajul referitor la condițiile de cazare în perioada de carantină”, a povestit sursa menționată anterior.
 
Luni ne-au fost transmise imagini și fotografii cu dispozitivul de pază din fața hotelului. Acesta era format din mai mulți polițiști și jandarmi.
Informația că în hotel se află persoane în carantină, a fost confirmată și de un angajat al hotelului, care de asemenea a dorit să rămână anonim.
„Sunt mulți veniți în ultimele zile, vreo 30 cel puțin. Oamenii stau liniștiți în camere și primesc mâncare de trei ori pe zi. Nu au voie să iasă din camerele lor”, a precizat angajatul hotelului.

Și în cursul zilei de luni au fost aduse sub escortă persoane în cazul cărora s-a luat măsura plasării în carantină. O dovedesc câteva imagini surprinse luni în jurul prânzului, în parcarea Hotelului Ramada.

ramada 1 ramada 2

Situat in centrul istoric al orasului, Hotelul Ramada Sibiu are 4**** și oferă cazare în 128 camere standard și apartamente.

Hotelul va primi fonduri guvernamentale în schimbul cazării românilor care vin din străinătate. Acesta a fost propus să devină centru de carantină în urma criteriilor stabilite de Comitetul Județean pentru Situații de Urgență, coordonat de prefectul județului Sibiu.

„La momentul actual există două centre de carantină. Avem 96 de locuri disponibile în centrul 1, locuri ocupate în totalitate și 250 de locuri în centrul 2, unde sunt ocupate 34 de locuri. Cifrele cu locurile ocupate sunt valabile astăzi, 23.03.2020”, a transmis Instituția Prefectului Județul Sibiu.

Instituția Prefectului a anunțat că nu poate oferi detalii despre locațiile care au fost transformate în spații de carantină și oferă doar informații privind numărul centrelor și capacitatea acestora.