Ambulanța face apel la sibieni – E nevoie de materiale de protecție și aparatură performantă

0 2.103

⇓ Ascultă știrea ⇓

Serviciul de Ambulanță Județean Sibiu demarează campania: SALVAREA începe cu LINIA ÎNTÂI, o campanie menită să informeze sibienii, în această perioadă dificilă, marcată de pandemia de Coronavirus. Totodată, personalul medical aflat în Linia Întâi face apel la toți cetățenii, dar și la firme, să sprijine financiar o campanie de achiziționare a materialelor sanitare.

„În doar câteva zile, viața noastră s-a schimbat cu 180 de grade, din pricina unei pandemii nimicitoare care amenință întreg mapamondul. Autoritățile s-au mobilizat, au instituit starea de urgență, au introdus interdicții, în încercarea de a limita pe cât posibil efectele devastatoare care se pot abate asupra românilor. Ne aflăm într-un război cumplit, în care cei din LINIA ÎNTÂI sunt cadrele medicale. Cei mai expuși, ar trebui însă să fie și cei mai protejați pentru că singura variantă în care noi toți putem avea o șansă în plus. În aceste momente este necesară creșterea nivelului de dotare în ceea ce privește asigurarea echipamentelor de protecție adaptate riscurilor foarte mari cu care ne confruntăm – materiale de protecție fără de care, cei din linia întâi sunt cei mai expuși, alături de categoriile vulnerabile de cetățeni”, spune Genu Scridon, purtătorul de cuvânt al SAJ Sibiu.

„Zilele acestea sunt cumplite și cred că numai solidaritatea, adevărul și empatia ne mai pot salva. Pe lângă pandemia existentă, sistemul medical se confruntă cu multe lipsuri și suntem nevoiți să lansăm un strigăt tuturor celor din jurul nostru: cetățenilor le spunem să se protejeze, să stea în casă și să nu ne ascundă adevărul în cazul în care solicită un echipaj de urgență, companiilor și cetățenilor cu posibilități le adresăm rugămintea de a ne fi alături sprijinindu-ne cu donații pentru a ne putea achiziționa materiale de protecție pentru cadrele medicale, iar tuturor colegilor din Linia Întâi- sănătate, multă vigilență, tărie și energie. Fiți alături de noi!”, a declarat managerul Serviciului de Ambulanță Județean Sibiu, Constantin Popescu.

Serviciul de Ambulanță Județean Sibiu numără, în prezent, 14 medici, 70 de asistenți medicali și 71 de ambulanțieri, organizați în patru substații (Mediaș, Agnita, Cisnădie și Tălmaciu) care asigură, în ture, nevoia în județul Sibiu. Stocurile de materiale de protecție, atât de necesare în această perioadă, sunt limitate, așadar, pe parcursul următoarelor zile SAJ Sibiu își propune să facă apel la toți cei care pot sprijini cadrele medicale ale Serviciului de Ambulanță Județean Sibiu. Aceste cadre medicale sunt primele expuse, în scenariul în care ne aflăm. Pe lângă materiale de protecție e nevoie și de aparatură mai performantă care să le permită efectuarea cu minim de expunere a unor manevre invazive. E mare nevoie de ochelari, măști chirurgicale, măști FFP3 sau standard N95, termometre non contact și videolaringoscoape.

Toți cei care pot sprijini cadrele medicale ale Serviciului de Ambulanță Județean Sibiu pot face donații în contul Asociație De la Noi pentru Noi Ambulanța Sibiu, cu sediul în loc. SIBIU, strada Mărăști, nr.5, CUI: 30184649, IBAN: RO28BUCU1492232638017 RON, deschis la Alpha Bank Sibiu.

Informații pot fi obținute la telefon: 0269230194
Email: sibiusaj@yahoo.ro

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.