Dosar penal pentru medicul din Sibiu care s-a plâns de lipsa echipamentelor de protecție la Spitalul Militar

0 7.491

⇓ Ascultă știrea ⇓

Conducerea Spitalului Militar a anunțat vineri că a făcut plângere penală împotriva medicului Cristiana Oprița. Aceasta anunța public în urmă cu câteva zile că, la spitalul în care lucrează, s-ar  afla primul bolnav cu COVID-19 din Sibiu și că medicii ar fi obligați să îl îngrijească fără echipament complet de protecție.

Medicul Cristiana Oprița scria zilele trecute pe Facebook, că în Spitalul Militar există un caz de coronavirus, primul din Sibiu. Conducerea spitalului a dezmințit informația.

Spitalul a anunțat că pacientul testat nu are boala

„Facem precizarea că informațiile transmise în mediul online de un angajat al Spitalului Militar de Urgență ”Dr. Alexandru Augustin” Sibiu, privind existența unui caz de pacient infectat cu COVID-19 în spitalul nostru, nu corespund realității. Pacientul la care se face referire în postare a fost internat în data de 21 martie, în secția medicină internă, după ce, prin efectuarea triajului epidemiologic s-a exclus suspiciunea de infecție cu COVID-19. În data de 23 martie, pacientul a continuat investigațiile radiologice (CT toracic), în urma cărora s-au constat leziuni, care puteau fi considerate asemănătoare celor provocate de COVID-19. Cu toate că pacientul nu se încadra în definița de caz pentru infectarea cu noul coronavirus, pentru a preîntâmpina îngrijorarea personalului spitalului, s-au prelevat probe de la pacient, care au fost trimise pentru testare la Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino”. Rezultatul primit în data de 24 martie, în jurul orei 12.30, a fost NEGATIV pentru COVID-19″, s-a precizat într-un comunicat al Spitalului Militar din Sibiu.

Același medic, sesiza public, faptul că medicii nu au echipament de protecție, informație dezmințită de conducerea spitalului.

Conducerea de la „Militar” susţine că medicii au echipamente de protecţie

„Cu privire la acuzațiile aduse în privința lipsei dotărilor cu echipamente de protecție, precizăm că, în cadrul spitalului se folosește echipament de protecție în conformitate cu recomandările de folosire a echipamentulu individual de protecție care trebuie utilizat în contextul COVID-19, în funcție de secție, personal și tipul de activitate, document elaborat de Centrul Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile, împreună cu Asociația pentru Prevenirea și Controlul Infecțiilor Nosocomial. Conducerea spitalului are în plan un circuit pentru potențialii pacienți infectați cu COVID-19 și spațiile necesare izolării acestora. Privitor la informația conform căreia managerul spitalului a refuzat să testeze personalul contact, menționăm că în cadrul spitalului testările pacienților suspecți COVID-19 se fac în conformitate cu prevederile din ”Metodologia de supraveghere a sindromului respirator acut cu noul coronavirus”, respectiv sunt testați doar contacții eventualelor cazuri confirmate”, spune conducerea Spitalului Militar din Sibiu.

Medicul s-a ales cu dosar penal

Vineri, conducerea Spitalului Militar a anunțat că a făcut plângere penală împotriva doctoriței Cristiana Oprița.

„În urma unor informații false transmise în mediul online de către o angajată a Spitalului Militar de Urgență ”Dr. Alexandru Augustin” Sibiu, privind existența unui caz COVID-19 în spital și a unor acuzații referitoare la o presupusă lipsă de dotare cu echipamente de protecție, a fost formulată și înaintată o plângere penală împotriva acesteia”, se arat[ ]ntr-un comunicat de pres[ transmis redac’iei Ora de Sibiu.

Citeşte şi: https://www.oradesibiu.ro/2020/03/24/revolta-medicilor-de-la-spitalul-militar-din-sibiu-nu-avem-echipamente-de-protectie-suntem-carne-de-tun/

 

 

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.
Loading...