fbpx

La Sibiu, firmele afectate de pandemie pot solicita facturarea estimativă a consumului de apă

0 612

⇓ Ascultă știrea ⇓

Abonații cu activități economice afectate de pandemie pot solicita facturarea consumului de apă la cantități lunare estimate.

Firmele și persoanele fizice autorizate a căror activitate a încetat pe perioada pandemiei, pot trimite o declarație pe propria răspundere prin care să-și estimeze consumul de apă pe perioada declarată a stării de urgență. Măsura este necesară pentru a nu încărca artificial valoarea facturii lunare la serviciile de apă și de canalizare.

Conform Contractului de furnizare, facturarea serviciului se face în baza indicațiilor apometrului, care este citit periodic de personalul Apă Canal Sibiu SA. Între două citiri, facturarea se face în baza mediei consumurilor sau a autocitirilor comunicate de către abonați, urmând ca ulterior să se facă o regularizare.

Declarațiile pot fi transmise, până pe 31 martie, prin e-mail citcont@apacansb.ro, sau prin fax 0269.223.468, menționându-se denumirea firmei / numele abonatului, codul de abonat ( se regăsește pe factură), adresa locului de consum și cantitatea de apă estimată a fi utilizată. Clienților le vor fi facturate doar cantitățile comunicate urmând ca după prima citire a apometrelor de către personalul societății să fie regularizate eventualele diferențe.

Apă Canal Sibiu SA precizează că activitatea de citire directă a contoarelor a fost suspendată pe durata stării de urgență, efectuându-se doar citirile apometrelor prevăzute cu teletransmisie.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.