Decizia Comisiei Europene – Toate telefoanele vor fi urmărite în perioada pandemiei

0 5.553

⇓ Ascultă știrea ⇓

Comisia Europeană a decis ca, în perioada pandemiei, telefoanele să fie monitorizate pentru a urmări modul în care se răspândește noul coronavirus. Thierry Breton, comisarul european pentru piață internă, a convenit un acord cu giganții din telecomunicații în baza căruia aceștia vor da date anonime ale utilizatorilor.

Luni, Comisia Europeană a luat această decizie și a început discuțiile cu operatorii pentru a partaja datele mobile ale populaţiei din Europa, notează reporterglobal.ro care citează Politico.eu.

Va fi selectat un mare operator din fiecare țară. „Vrem să fim foarte rapizi şi să urmărim acest lucru zilnic”, a spus Breton.

Controlul asupra datelor de pe sute de milioane de telefoane va fi deținut de oficialii europeni, nu de operatorii din telecomunicații sub amenințarea că executivul european ar putea fi tras la răspundere pentru eventualele amenzi, dacă informaţiile digitale ar fi piratate sau folosite greşit.

Breton susține că este nevoie de astfel de metadate agregate pentru a urmări răspândirea virusului şi pentru a stabili unde există cea mai presantă nevoie a oamenilor de servicii medicale.

Comisia a insistat că operaţiunea va respecta normele de confidenţialitate ale UE, potrivit Regulamentului general privind protecţia datelor şi legislaţia privind confidenţialitatea electronică. Este implicată și Autoritatea europeană pentru protecţia datelor. Companiile cu care s-au purtat aceste discuții sunt: Deutsche Telekom, Orange, Telecom Italia, Telefónica, Vodafone şi GSMA.

După ieșirea din această criză, baza de date va fi distrusă.

Sursa: reporterglobal.ro

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.