DECIZIE – Imnul României se va auzi pe străzi în fiecare weekend cât ține starea de urgență

0 1.147

Ministru de Interne, Marcel Vela, a dat un ordin, sâmbătă, care prevede difuzarea imnului național din mașinile Poliției Române, Poliției de Frontieră și Jandarmeriei Române, în zilele de weekend, la ora 17 și 21, pe toată perioada stării de urgență.

Imnul va fi difuzat prin sistemele de avertizare acustică ale autospecialelor din dotarea Ministerului de Interne, scrie Digi24. Conform ordinului de ministru vor fi difuzate primele trei strofe din „Deșteaptă-te, române!”. Ordinul prevede și implicarea șefilor de structuri ale MAI pentru a asigura „pregătirea tehnică a autospecialelor, astfel încât mesajul sonor să fie redat corect, cu claritate și la intensitate adecvată”.

Imnul de Stat al României

Începând de astăzi, mașinile poliției, jandarmeriei și poliției de frontieră, aflate în patrulare pe timp de zi, vor difuza, prin sistemul de avertizare acustică din dotare, primele trei strofe ale Imnului de Stat al ROMÂNIEI!

Slået op af Ministerul Afacerilor Interne, Romania i Lørdag den 28. marts 2020

Ordinul de ministru a intrat în vigoare astăzi. Pe străzile orașelor din România, din mașinile de poliție răsună deja „Deșteaptă-te, române!”. Imnul se va auzi și la frontierele României din mașinile Poliției de Frontieră, precum și din autospecialele Jandarmeriei.

Sâmbătă, la ora 17.00, și pe străzile din Sibiu s-a auzit Imnul României. Vezi video AICI.

Sursa: Digi24

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.