Marile stadioane ale lumii au devenit spitale pentru bolnavii de coronavirus

380

Mai multe stadioane din lume au devenit spitale pentru infectații cu noul coronavirus. În Italia, Spania şi Brazilia unele stadioane s-au trasformat în spitale, pentru a-i interna pe cei bolnavii cu COVID-19, scrie Mediafax.

În Italia, stadionul din Coverciano, Florenţa, care reprezintă terenul central de pregătire şi sediul tehnic al Federaţiei Italiene de Fotbal, a fost transformat în spital şi este pregătit pentru a primi pacienţi care trebuie să ajungă la terapie intensivă.

În Spania, stadionul echipei Real Madrid, Santiago Bernabeu, este la dispoziţia autorităţilor medicale. Arena a devenit o magazie uriaşă, acolo unde au fost depozitate echipamente medicale.

În Brazilia, stadionul Pacaembu, deţinut de prefectura din Sao Paulo, Brazilia, este acum un spital de câmp. În interiorul arenei vor fi montate în jur de 200 de paturi.

Guvernatorul din Rio de Janeiro, Wilson Witzel, a anunţat că emblematicul stadion Maracana va fi pregătit cu 800 de paturi pentru noile cazuri de coronavirus. De asemenea a fost propusă şi arena celor de la Botafogo, Nilton Santos, pentru a fi transformat în spital.

Englezii, care până la această oră au 14.543 de cazuri cu 759 de decese, au primit un ajutor din partea clubului Chelsea. Oficialii de pe Stamford Bridge au oferit cazare gratuită cadrelor medicale la hotelul Millennium.

În România, fostul internaţional Răzvan Raţ şi-a transformat hotelul din Slatina în centru de carantină.

Sursa: Mediafax

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.