Mesaje la semafor într-un oraș din Turcia care îi îndeamnă pe oameni să stea acasă

517

Un oraş din Turcia expune mesaje, prin intermediul luminilor de la semafoare, care îi îndeamnă pe cetăţeni să respecte îndatoririle civice de distanţare socială pentru a limita răspândirea coronavirusului, relatează DPA, citată de Agerpres.

În centrul oraşului Sakarya, la semafoare se aprinde lumina roşie ca de obicei, dar în plus se vede imaginea unei case şi a expresiei „Evde kal”, adică „rămâneţi acasă” în limba turcă. Iar când se aprinde lumina verde apare şi mesajul „Eve git” (mergeţi acasă), scrie Digi24.

🔹Trafik ışıklarında ‘Evde Kal’ farkındalığı📌Trafik Şube Müdürlüğü ekipleri şehrimizin araç ve yaya yoğunluğunun fazla…

Slået op af Sakarya Büyükşehir BelediyesiTorsdag den 26. marts 2020

Se presupune că semafoarele îi fac pe oameni să fie mai conştienţi de situaţia actuală şi îi motivează să rămână acasă, a declarat vineri, pentru DPA, directorul pentru traficul din municipalitate, Murat Pehlivan.

Luminile au fost instalate joi în cinci intersecţii mari din centrul oraşului, inclusiv lângă o moschee şi un spital public. Pentru pietonii cu deficienţe de vedere, un mesaj înregistrat îi atenţionează pe oameni să menţină o distanţă atunci când aşteaptă la lumina roşie a semaforului. Când apare lumina verde, se aude mesajul „Acum puteţi traversa strada. Staţi acasă pentru sănătatea dumneavoastră”. La intersecţii au fost instalate, de asemenea, automate care eliberează dezinfectanți.

Turcia, care a anunţat primul caz de Covid-19 pe 11 martie, a raportat până acum 75 de decese şi 3.629 de cazuri de îmbolnăvire.

Sursa: Digi24

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Spune ce crezi