Țara din Europa care îi lasă pe oameni să decidă cum să se lupte cu coronavirusul – Are peste 100 de morți

0 4.564

Suedia este țara din Europa care își lasă cetățenii să decidă cum să se lupte cu noul coronavirus. Deși a înregistrat peste o sută de decese și are mai bine de 3.000 de bolnavi, autoritățile mizează pe responsabilitatea oamenilor. 

Suedia a amânat până acum instalarea carantinei. Începând abia de ieri, autoritățile au decis să interzică temporar adunările mai mari de 50 de persoane, scrie Mediafax, citat de Digi24.

La Stockholm, Goteborg și în celelalte orașe ale Suediei, restaurantele, barurile și sălile de sport sunt deschise. La fel se întâmplă și cu granițele, iar pârtiile de schi sunt înțesate de turiști.

Autoritățile suedeze au mizat până acum pe strategia autoimunizării, dar și pe responsabilitatea oamenilor. Ele s-au mulțumit în a-i sfătui pe cetățeni să fie responsabili și să îi protejeze în mod special pe bătrâni.

„Îi lăsăm pe oameni să facă tot ce consideră că e mai bine pentru ei. Asta funcționează foarte bine, din experința noastră”, a declarat Anders Tegnell, epidemiolog suedez din cadrul Ministerului Sănătății.

105 persoane au murit în Suedia din cauza COVID-19.

Sursa: Digi24

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.