VIDEO – Preşedintele CJ Sibiu roagă cetăţenii să nu mintă când ajung la spital: “Nu-i o vină să fi fost în străinătate”

1.417

Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Sibiu, Daniela Cîmpean, a făcut duminică, un apel pe Facebook, către toţi sibienii, să nu mintă când ajung la spital. Este foarte important să spună dacă au fost în străinătate recent sau dacă s-au văzut cu oameni care au venit din străinătate.

“Doar împreună şi doar responsabili vom trece cu bine”

“Dragi sibieni, depăşirea situaţiei în care ne aflăm acum depinde mai ales de cât de responsabili suntem. Responsabili înseamnă să respectăm distanţa socială şi regulile de autoprotecţie, dar mai ales înseamnă ca cei care vin la spitale, să nu mai ascundă deplasările în străinătate şi să completeze corect declaraţia epidemiologică. Orice neadevăr spus la triajul de la spital, pune în pericol medicii şi asistentele fără de care lupta cu virusul este pierdută. Nu-i o vină să fi fost în străinătate, nu e vină nici să fii purtător al virusului, dar este o vină serioasă să ascunzi asta şi să-i îmbolnăveşti pe cei dragi sau pe cei care luptă cu boala. în linia întâi din spitale. Doar împreună şi doar responsabili vom trece cu bine prin aceste vremuri grele. Sănătate multă tuturor!”, a spus Daniela Cîmpean.

Apel la sinceritate după ce un asistent medical bolnav de coronavirus a fost prins că şi-a pus în pericol colegii

“Unul dintre asistenţii medicali de la Secţia de Anestezie şi Terapie Intensivă (ATI) a Spitalului Judeţean Sibiu fost diagnosticat pozitiv cu COVID-19 şi se află acum internat la Secţia de Boli Infecţioase, starea sa fiind staţionară. Spitalul desfăşoară ancheta pentru a determina cum s-a produs infectarea şi va reveni cu date îndată ce se pot trage concluziile. Totodată, se află în curs de realizare ancheta epidemiologică de către Direcţia de Sănătate Publică pentru a determina şi izola toate persoanele cu care asistentul a avut contact în interiorul şi în afara spitalului. Din primele date disponibile, se ştie că asistentul efectuează în timpul liber şi îngrijiri la domiciliu, iar începând din 16 martie a intrat în contact cu o familie revenită în tara din Germania, dar nu a informat spitalul, expunându-şi colegii la risc”, a precizat preşedintele CJ Sibiu, Daniela Cîmpean

Apel către sibieni!

#responsabilitate#solidaripentrusibiu

Slået op af Daniela Cimpean – Presedinta Consiliului Judetean Sibiu i Søndag den 29. marts 2020

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
1 Comentariu
  1. MyMo scrie

    Eu aș întreba pe Doamna Câmpean când se va putea testa populatia pe raza municipiul Sibiu.
    Când vom avea aparatura și testele necesare si pentru personalul medical și pentru populație.
    Ar cam fii cazul să ascultăm decizia organizație mondiale a sănătății și să ne apucăm de testat oamenii,doar așa vom câștiga cu succes,exemplul foarte clar cel din Corea de Sud.

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.