coronavirus spital 1
FOTO: arhivă

Grupul de Comunicare Strategică (GCS) a informat că încă trei persoane au murit din cauza noului coronavirus. Numărul deceselor ajunge astfel la 72 pe teritoriul României.

GCS arată că o femeie de 60 de ani, din județul Ialomița, care suferea de insuficiență renală cronică, dializată, cu HTA si hepatită cronică cu virus B, a avut un debut al bolii cauzate de COVID-19 în 23 martie, cu febră, frison și cefalee. A fost internată în 25 martie în Secția Nefrologie ATI a Spitalului Municipal Slobozia, în 26 martie s-au recoltat probe pentru COVID-19, iar rezultatul a venit pozitiv în data de 28 martie. Femeia a murit marți, în 31 martie. Aceasta nu a avut istoric de călătorie și nici contact recunoscut cu caz confirmat.

O altă femeie a decedat la Hunedoara. Aceasta avea 53 ani și era internată din data de 17 martie pe Secția de Oncologie cu diagnosticul de Neoplasm ovarian stadiu terminal, Pleurezie metastatică, carcinomatoză peritoneală. A avut contact cu cazuri confirmate cu COVID-19, motiv pentru care s-au recoltat probe, a fost confirmată în 30 martie, dar a murit cu o zi mai devreme, în 29 martie.

Cel de-al 72-lea deces a fost în cazul unui bărbat de 65 de ani, din județul Hunedoara, internat în 25 martie în Spitalul de Boli Infecțioase Deva și transferat în ATI în data de 26 martie. A fost confirmat în aceeași dată și a murit marți. Acesta avea hipertensiune arterială. Acesta nu a avut în istoric vreo călătorie și nici contact cunoscut cu caz confirmat.

Comentariul meu

Lasă un răspuns