Primăria începe dezinfecția scărilor de bloc din Sibiu

1 2.445

Din 1 aprilie, Primăria Sibiu începe dezinfecția celor aproape 3.000 de scări de bloc din municipiul Sibiu, obligație stipulată în Ordonanța Militară nr. 4 din 29 martie 2020, articolul 6, costurile urmând să fie suportate din bugetul local al Sibiului.

Operatorul contractat de Primăria Sibiu – firma DD Chim – va interveni în ordinea de prioritate stabilită și aprobată în ședința Comitetului Local pentru Situații de Urgență care a avut loc marți, 31 martie.

Astfel, mâine, 1 aprilie se va interveni în următoarele zone:
• blocurile din cartierul Turnișor, inclusiv zona Alma
• blocurile din zona Dioda, cuprinsă între Calea Dumbrăvii – strada Vasile Milea – str. Oituz

În funcție de ritmul de realizare a operațiunilor, Primăria Sibiu va anunța în fiecare zi zonele de blocuri în care se va interveni în următoarea zi.

Substanța folosită pentru dezinfecție este hipocloritul de sodiu, avizat de Comisia Națională pentru Produse Biocide din cadrul Ministerului Sănătății și dovedită ca eficientă împotriva coronavirusului. Dezinfectantul va fi utilizat sub formă de soluție, în concentrația indicată în acest aviz al Ministerului Sănătății.

Cetățenii sunt rugați să rămână în apartamente atunci când se pulverizează substanța pe casa scărilor, pentru a evita eventuale neplăceri. Această recomandare este obligatorie pentru persoanele cu probleme respiratorii sau cardiace.

ATENȚIE!!! După efectuarea dezinfecției este obligatorie aerisirea corespunzătoare a spațiilor.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

1 Comentariu
  1. Marcu MIRCEA scrie

    Am vazut cum se face dezinsectia in Valea Aurie. 2 m in fata usii blocului si au pleca! Au venit degeaba. Unde sunt recipientele pentru dezinsectie de la fiecare scara de bloc? Se monteaza tot prin relatii si mita? rusine primariei!!!!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.
Loading...