Sibiul va avea încă un aparat de testare PCR – Al doilea va fi luat cu bani de la Ministerul Sănătății

0 1.640

Aparatul de testare PCR donat spitalului județean de firma Con-A are acum materialele necesare și poate fi pus în funcțiune. Sibiul va primi fonduri și de la Ministerul Sănătății pentru un al doilea aparat de testare PCR. Consiliul Județean Sibiu a semnat luni contractul cu ministerul.

Sibiul va primi fonduri de la Ministerul Sănătății pentru un al doilea aparat automat de testare în timp real PCR. Valoarea fondurilor puse la dispoziție prin transfer de la Ministerul Sănătății este de 216.000 lei, iar Consiliul Județean Sibiu va asigura o cofinanțare de 10% pentru realizarea achiziției.

Spitalul Județean Sibiu va demara achiziția în cel mai scurt timp.

“Testarea în timp real la Sibiu este de importanță majoră pentru a putea scurta timpii necesari în depistarea cazurilor de infecții și în prevenirea răspândirii virusului. Realmente va salva vieți. Mulțumesc tuturor celor care fac eforturi pentru asta în această perioadă grea” a declarat Daniela Câmpean, președinta Consiliului Județean Sibiu.

Până la acest moment, toate testele prelevate de la pacienți din județul Sibiu se trimiteau la alte laboratoare din țară, tot mai aglomerate, durata mare de răspuns fiind în dezavantajul sibienilor.

 

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.
Loading...