FOTO: Se întâmplă la Sibiu – Un localnic plimbă în lesă un dihor

0 13.572

Un sibian din Valea Aurie face senzație ori de câte ori iese la plimbare cu animalul de companie. Acesta nu plimbă în lesă nici câinele, nici pisica, nici vreo pasăre cântătoare. Animalul cu care locuiește în casă, și pe care îl scoate regulat la plimbare prin cartier, este celebru pentru mirosul pe care îl împrăștie în jur.

La plimbare cu dihorul

Un sibian de 20 de ani a fost surprins zilele trecute în timp ce plimba un dihor. Animalul, blănos și cu o privire curioasă, a atras imediat atenția trecătorilor, care au vrut să-l fotografieze și să-l mângâie.

„Am ieșit să fac puțină mișcare și, în apropiere de Grădina Zoologică, l-am întâlnit pe acest tânăr care plimba dihorul. Animalul era foarte simpatic și prietenos. M-am mirat când l-am văzut în lesă dar am aflat apoi că unii oameni îl cresc în casă, ca animal de companie. Stăpânul dihorului mi-a spus că îl crește în apartament și nu are probleme cu vecinii, pentru că este destul de silențios”, ne-a povestit Thomas Roth, autorul fotografiilor cu dihorul de oraș.

DIHOR 2 DIHOR 3

Cum poți să scapi de mirosul urât

În privința mirosului pe care îl împrăștie dihorii, se pare că se găsesc soluții. Dihorul se poate spăla asemeni unui câine, aproximativ la o lună, folosindu-se un șampon special care să îi indepărteze mirosul specific. De asemenea, mirosul poate fi diminuat considerabil prin castrare și prin eliminarea glandelor perianale responsabile de acest miros.

De ce să ții în casă un dihor

Dihorul doarme mult, se joacă, mănâncă și își face nevoile în același loc ca o pisică, dar se poate atașa de stapân precum un câine și chiar poate fi plimbat în lesă. Dieta lui în captivitate se aseamănă cu a pisicii folosindu-se atât mâncare uscată, cât și umedă, cu conținut de proteină ridicat și conținut de grăsime scăzut.

Pe site-urile de specialitate, prețul unui pui de dihor ajunge la 700 de lei.

 

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.
Loading...