Prefectul Sibiului: „Trebuie să înțelegem cu toții că ne confruntăm cu o situație fără precedent”

1.231

Prefectul Mircea Crețu atrage atenția asupra faptului că, în această perioadă, instituțiile administrației publice lucrează în regimul Stării de Urgență. Precizarea a venit ca urmare a unui apel public făcut de ALDE Sibiu privind o eventuală criză medicală la nivelul județului Sibiu.

Prefectul Mircea Crețu, spune că, comunicarea publică este limitată la informațiile strict legate de modul în care este organizată activitatea instituțiilor implicate direct, pe plan local, în combaterea epidemiei COVID-19.

„Alte informații statistice, țin de autoritatea și competența Comitetului National pentru Situații Speciale de Urgență. Acest lucru nu contravine Legii 544/2001 privind liberul acces la informațiile de interes public.

Acum, transparența instituțiilor publice este specifică Stării de Urgență, și cel mai important lucru este ca informațiile oficiale să fie recepționate de către toți cetățenii. Trebuie să înțelegem cu toții că ne confruntăm cu o situație fără precedent, însă cu toate acestea nu avem nici un motiv să considerăm că există o „situație de criză medicală, la nivelul județului Sibiu”. Sunt greutăți noi, provocate de criza virală, însă instituția pe care o conduc, împreună cu toți cei responsabili, depun toate eforturile pentru a gestiona și depăși cu bine această încercare.

Așadar, nu doar politicienii, ci și cetățenii ar trebui să înțeleagă provocarea prin care societatea noastră trece, situație care sunt convins că o vom depăși cu bine, prin unitate, solidaritate civică responsabilitate și viziune patriotică”, a transmis prefectul Mircea Crețu, printr-un comunicat de presă.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.