Dublă aniversare internațională la Teatrul „Gong” Sibiu

0 300

Teatrul pentru Copii și Tineret „Gong” Sibiu marchează Ziua Internațională a Cărții pentru Copii, dar și Ziua Internațională de Conștientizare a Autismului. Joi, actorii teatrului citesc fragmente din basme și poezii pentru a-i provoca pe micuți să citească o nouă carte. De asemenea, fațada teatrului va fi iluminată simbolic în albastru. 

Din 1967, Ziua Internațională a Cărții pentru Copii este celebrată în toată lumea în data de 2 aprilie, ziua de naștere a celui mai îndrăgit autor de basme, Hans Christian Andersen. Scriitorul danez, născut în 1805 la Odense, a încântat generații de copii cu povestiri, precum Hainele împăratului, Fetița cu chibrituri, Rățușca cea urâtă sau Micuța sirenă. Actorii Teatrului „Gong” din Sibiu vor citi azi fragmente din basme, dar și poezii, pentru a promova schimbul de cărți pentru copii și de a-i provoca, totodată, pe cei mai tineri, să citească o carte nouă. Înregistrările vor fi distribuite pe pagina de Facebook a teatrului.

Fațada Teatrului „Gong” va fi iluminată simbolic în albastru în semn de solidaritate cu cele peste 30.000 de persoane cu autism din România. La recomandarea Organizației Națiunilor Unite, data de 2 aprilie marchează, încă din anul 2008, Ziua Internațională de Conștientizare a Autismului. La nivel internațional culoarea albastră și puzzle-ul sunt asociate celor cu tulburări de spectru autist. Stigmatizarea și discriminarea asociate cu diferențele neurologice rămân obstacole substanțiale în calea diagnosticării și a terapiilor, o problemă care trebuie abordată atât de factorii de decizie publici din țările în curs de dezvoltare, cât și de țările donatoare.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.