Se pune în funcțiune al doilea laborator pentru teste coronavirus la Sibiu

0 1.587

Spitalul de Pediatrie a pus vineri în funcțiune linia de testare pentru COVID 19. Se fac primele probe. Primii copii ar putea fi testați la începutul săptămânii viitoare.

În urma eforturilor susținute ale Spitalului de Pediatrie Sibiu și ale Primăriei Municipiului Sibiu, laboratorul de biologie moleculară pentru testarea infecției cu COVID 19 din Spitalul de Pediatrie este funcțional începând de vineri, 3 aprilie. Zilnic vor putea fi realizate maxim 40 de teste, în funcție de aprovizionarea cu truse de testare. Spitalul a comandat până în prezent 500 de astfel de truse dar, din cauza cererii mari, acestea vor fi livrate eșalonat în funcție de stocurile furnizorilor.

„Linia de testare a fost pusă în funcțiune, dar este momentan în probe. Spitalul de Pediatrie estimează că la începutul săptămânii viitoare vor începe efectiv testările pentru pacienți”, a declarat pentru Ora de Sibiu, primarul Sibiului,  Astrid Fodor.

IMG 20200403 WA0000
Foto: Spitalul de Pediatrie

IMG 20200403 WA0001

Spitalul Clinic de Pediatrie Sibiu a fost desemnat ca spital COVID 19 pentru pacienții pediatrici. În acest context, managementul Spitalului va face demersuri pentru a primi și de la Ministerul Sănătății astfel de truse de testare.

Până la această dată Spitalul are un singur pacient infectat cu coronavirus. Au fost internați până la ora actuală 13 copii suspecți care au fost testați pentru coronavirus.

Medicii Spitalului de Pediatrie consultă și prin telefon

Spitalul Clinic de Pediatrie Sibiu a luat decizia ca medicii să acorde asistență medicală și prin telefon la următoarele numere puse la dispoziția Spitalului de către Asociația „Mâini Unite”:

• Triaj Pediatrie: 0765.533.253 / 0765.467.428
• Chirurgie: 0765.467.497
• Ortopedie: 0765.467.429
• ORL: 0765.467.431
• Oftalmologie: 0765.467.450
• Cardiologie pediatrică (Dr. Cotârlă Viorela): 0765467.434
• Boli Infecțioase: 0765.467.434
• Diabet, Nutriție, Boli Metabolice (Dr. Gălățan Simona): 0765467.466.

Secțiile Spitalului de Pediatrie funcționează în alte locații

Activitatea Spitalului a fost reorganizată, prin relocarea secțiilor cu paturi și se desfășoară în cele trei clădiri, după cum urmează:
• În locația din str. Ghe. Barițiu (Luther) își desfășoară activitatea:
– Compartimentului de primire urgențe (CPU)
– Secția Clinică de Chirurgie Pediatrică
– Secția de Ortopedie Pediatrică
– Laboratorul de radiologie și imagistică medicală
– Ambulatoriu de specialitate chirurgie, ortopedie și neurologie.

În prezent, activitatea acestor cabinete de specialitate este restrânsă la urgențe medicale și chirurgicale.

Compartimentul de primire urgențe (CPU) își desfășoară activitatea normal. Triajul pacienților se face într-un container special amenajat la intrarea în spital.

• În locația din str. Transilvaniei nr. 2-4 își desfășoară activitatea secțiile clinice de pediatrie și ambulatoriul de specialitate, triajul pacienților fiind efectuat într-un container special amenajat în curte
• În locația de pe str. Pompeiu Onofreiu nr. 2-4 a fost relocată secția de boli infecțioase împreună cu Ambulatoriul de specialitate de boli infecțioase, ORL și oftalmologie. Și în acest caz triajul se face într-un spațiu din curtea Spitalului.

Recoltarea analizelor medicale de laborator în regim ambulatoriu se va face în continuare în cabinetul de pe str. Pompeiu Onofreiu, zilnic, de luni până vineri, în intervalul orar 7.00-9.00.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.