foto spitalul judetean sibiu
FOTO: arhivă

Doctorul Dan Orga-Dumitriu, a transmis sâmbătă, un mesaj de susținere și încurajare pentru colegii lui din Secția Clinici de Boli Infecțioase a Spitalului Clinic Județean Sibiu, unde sunt internați majoritatea pacienților confirmați pozitiv sau suspecți de coronavirus.

„Dragi prieteni, aş vrea să ne îndreptăm cu toţii gândul către o parte din eroii noştri locali. Sunt cei care chiar acum înfruntă la modul direct maladia COVID-19 în Clinica de Boli Infecţioase din Sibiu. Sub conducerea unui profesionist excepţional – d-na conf. dr. Victoria Bîrluţiu, 15 colegi tineri şi personalul sanitar aferent îşi dedică zi de zi vocaţia profesională pentru a-i salva pe cei atinşi de SARS-COV-2. Sunt oameni cu trăiri, emoţii, anxietăţi, care au copii, părinţi şi bunici ca noi toţi, dar care sunt cu adevărat în linia întâi, iar asta îi deosebeşte de noi toţi! Puţini ştiu ce este în sufletele lor! Şi mai puţini şi-ar dori să fie in pielea lor…O parte din ei s-au oferit însă din proprie iniţiativă să fie acolo! Zi de zi, ceas de ceas, adeseori mai mult de 12 ore, de multe ori până aproape de epuizare, îşi oferă cu generozitate cunoştinţele, sufletul şi spiritul umanitar celor aflaţi pe patul de suferinţă”, a scris dr. Dan Orga-Dumitriu pe pagina sa de Facebook.

Doctorul internist îi îndeamnă pe sibieni să-i sprijine pe colegii lui infecţionişti, chiar şi cu un gând bun, relatează Agerpres.

„Dacă lor le-a fost dat să lupte pentru noi, cu siguranţă putem lupta şi noi pentru ei! Dincolo de respectarea recomandărilor de prevenţie, am putea în fiecare seară să ne unim cu toţii gândurile noastre pline de recunoştinţă către ei. Şi, pentru că o să le vedeţi mai jos numele, veţi şti şi ce altceva să mai faceţi pentru ei…Va conta enorm! Victoria, Smaranda, Simona, Ionela, Alexandra, Diana, Cristina, Alin, Cosmina, Alina, Andreea, Alina, Andra, Victor, Camelia, Ramona. Alături de ei luptă Mariana, Cristea, Iuliana, Dorina, Ligia, Lavinia, Iuliana, Adriana, Alin. Dumnezeu să vă binecuvânteze!”, a spus dr. Dan Orga-Dumitriu.

De la începutul pandemiei, secţiile cheie din Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă din Sibiu – Urgenţa, Terapia Intensivă şi mai ales Bolile Infecţioase, au beneficiat de mai multe donaţii constând în echipamente, aparatură şi medicamente, plus suplimentări de bugete din partea Consiliului Judeţean.

Urmăriți Ora de Sibiu și pe Google News

Join the Conversation

3 Commentarii

Lasă un răspuns

  1. Toată stima pentru cei de la boli infecțioase, dar domnul doctor nu pierde vad nici o ocazie de a-și face publicitate, cu cartea, cu măștile din spital, și acum cu alții..

  2. Felicitări oameni minunați,ptr.dăruirea și pregătirea de care dați dovadă,în salvarea vieților omenești!Sunteti eroii noștrii!