VIDEO: Încă un hotel din Sibiu transformat în centru de carantină

0 10.701

La nivelul județului Sibiu, există cinci centre de carantină. Persoanele care se întorc în țară din zonele afectate de coronavirus, dar și cele care nu respectă măsura izolării sunt aduse în aceste locații, unde trebuie să stea 14 zile.

Sibienii, carantinați în hoteluri
Patru hoteluri din județul Sibiu s-au transformat, în această perioadă, în centre de carantină pentru persoanele întoarse din străinătate. Până de curând, deserveau drept centre doar hotelul Ramada, hotelul Apollo din Sibiu și hotelul Cindrel din Păltiniș. De curând, și hotelul Rin de pe Calea Dumbrăvii a fost transformat în centru de carantină. Locația celui de-al cincilea centru nu se cunoaște încă.

Echipaje de poliție, de jandarmi și de poliție locală se află în fața hotelului Rin pentru a supraveghea persoanele care ajung în carantină. Și în dimineața zilei de joi, au fost aduși aici mai mulți oameni.

Persoanele cazate în aceste locații sunt fie persoane care au primit recomandare de carantină deoarece au intrat pe teritoriul României venind din zonele cu transmitere comunitară extinsă, afectate de COVID-19 (zonă roșie), fie persoane care nu au respectat condițiile izolării la domiciliu. Toți cei care ajung în aceste centre sunt obligați să stea 14 zile sub monitorizare. De asemenea, persoanele care încalcă măsura izolării trebuie să respecte cheltuielile efectuate pentru carantinare.

Sâmbătă, la nivelul județului Sibiu, se aflau în carantină 408 de persoane. Totodată, în izolare la domiciliu se aflau 2.609 de persoane.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.