Cazul asistentei medicale din Sibiu hărțuită de vecini – ’’Toleranța va fi ZERO față de oricine amenință sau pune în pericol corpul medical’’

1 6.112

Președinta Consiliului Județean Sibiu a făcut duminică un apel public către sibieni, după ce o asistentă de pe ATI de la Spitalul Județean a fost amenințată de vecini cu represalii, la întoarcerea de la servici.

Incidentul se pare că nu este singular și femeia ar fi fost amenințată de mai mulți vecini din zona unde asistenta s-a mutat ca să stea izolată de familie.
VEZI AICI VIDEO CU AMENINȚĂRILE ADUSE ASISTENTEI MEDICALE

Iată mesajul președintei Consiliului Județean Sibiu, Daniela Câmpean:
Trăim zile în care, din păcate, fiecare dintre noi suntem puși la încercare, zile în care, mai mult ca niciodată, ne temem pentru viața noastră și a celor dragi. Ca să facem față, ca să trecem cu bine peste asta, e nevoie de multă rațiune și mai ales de un comportament serios și responsabil.

CITIȚI ȘI: VIDEO Asistentă medicală din Sibiu hărțuită și jignită de vecini pentru că îngrijește bolnavi cu coronavirus
E omenește să ne gândim la siguranța noastră, e chiar foarte bine să ne protejăm și să fim atenți la ce se întâmplă în jur, e omenește până la urmă să ne fie frică. Asta nu justifică însă comportamente precum agresarea vecinilor pentru ca sunt medici sau asistente și ar fi putut intra în contact cu virusul. Nu justifică, de asemenea, în nici un fel comportamentul celor care au agresat sau hărțuiesc personalul medical care face naveta sau care se deplasează pentru a îndeplini obligații profesionale.
E de neînțeles și este chiar revoltător cum, în contextul atâtor oameni care-și pun la dispoziție proprietățile gratuit pentru cei care luptă pentru viața și sănătatea noastră, un vecin poate încerca să îngrădească accesul celui de alături (cu care trăiește de o viață) la proprietatea sa, pentru că este medic sau asistentă medicală.
Iată de ce fac acum un apel la conștiință, la normalitate și rațiune, înainte de a face un apel la lege.
Protejarea, încurajarea și chiar răsplătirea personalului sanitar nu este doar o obligație a autorităților, ci un semn de normalitate din partea fiecărui sibian, o obligație de conștiință a fiecăruia dintre noi.
Suntem în această situație cu toții și trebuie să acționăm în scopul binelui comunității, toți, fără excepție. Trebuie să o facem împreună, fiindcă nu există salvare individuală! Și mai trebuie să o facem cu decență! Să acționăm astfel încât, atunci când totul se va fi terminat, să ne putem privi în ochi unii pe ceilalți!

CITIȚI ȘI: VIDEO EMOȚIONANT – Aplauze și flori pentru medicii și asistentele de la Spitalul Județean Sibiu
Sper din tot sufletul că nu va fi nevoie de lege ca să îi apăram tocmai pe cei care ne apară pe noi! Însă, dacă va fi, vă asigur că nici unul dintre aceste comportamente sau altele asemenea nu vor rămâne fără urmările legale maximum posibile și că toleranța noastră va fi ZERO față de orice acțiune care amenință sau pune în pericol corpul medical și pe toți cei care luptă pentru viața și viitorul nostru’’.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
1 Comentariu
  1. Deac scrie

    Foarte bine!!! Grav este faptul ca mama prostilor e tot timpul gravida!!!In veci nu vom scapa de ei!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.