consultatii online

Persoanele care au nevoie de doctor în această perioadă au parte de o serie de facilități printre care consultații și prescripții on-line, fără card de sănătate, iar biletele de trimitere își prelungesc valabilitatea.

„Pe perioada stării de urgență, medicii de familie și medicii de specialitate vor acorda consultații la distanță, care pot fi realizate prin orice mijloace de comunicare, cu încadrarea într-un număr maxim de 8 consultații/oră”, a anunțat vicepremierul Raluca Turcan.

Această facilitate face parte dintr-un set de măsuri luate de Guvernul PNL pentru a ușura accesul cetățenilor la actul medical. Aici intră inclusiv prelungirea cu 90 de zile a termenului de valabilitate a biletelor de trimitere și suspendarea obligativității utilizării cardului național de sănătate și a documentelor înlocuitoare ale acestuia.

„O parte din măsurile cele mai bune luate de guvernul PNL în aceste zile au vizat asigurarea de servicii medicale în condiții de siguranță pentru toți românii, evitând cât se poate de mult deplasările și interacțiunea cu alte persoane”, spune vicepremierul Raluca Turcan.

De asemenea, prescripțiile medicale vor fi transmise pacientului prin mijloace de comunicare electronică.

Pentru pacienții cu boli cronice cu schemă stabilă de tratament, medicii de familie pot elibera prescripție medicală fără a mai fi necesară o noua reevaluare a medicului specialist. Pacienții beneficiază de consultații, inclusiv la distanță, pentru orice manifestări clinice sugestive pentru infecția cu coronavirus, pentru toate persoanele aflate în țara noastră, chiar dacă nu sunt asigurate. ”Aceste măsuri sunt vitale mai ales pentru românii cu boli cronice, mult mai expuși pericolelor generate de noul coronavirus. Nu e simplu, nu e plăcut, dar evitați cât mai mult contactele și ieșirile care nu sunt obligatorii. Suntem răbdători, stăm acasă și scăpăm de coronavirus!”, a mai spus Raluca Turcan.

Facilități pentru accesul la tratament medical:

  • Pe perioada stării de urgență, medicii de familie și medicii de specialitate pot acorda consultații la distanță, care pot fi realizate prin orice mijloace de comunicare, cu încadrarea într-un număr maxim de 8 consultații/oră.
  • Prescripțiile medicale vor fi transmise pacientului prin mijloace de comunicare electronică.
  • Se prelungește cu 90 de zile termenul de valabilitate a biletelor de trimitere.
  • Pe perioada stării de urgență se suspendă obligativitatea utilizării cardului național de sănătate și a documentelor înlocuitoare ale acestuia.
  • Pentru pacienţii cu boli cronice cu schemă stabilă de tratament, medicii de familie pot elibera prescripție medicală fără a mai fi necesară o noua reevaluare a medicului specialist.
  • Pacienții beneficiază de consultații, inclusiv la distanță, pentru orice manifestări clinice sugestive pentru infecția cu coronavirus, pentru toate persoanele aflate în țara noastră, chiar dacă nu sunt asigurate.

Urmăriți Ora de Sibiu și pe Google News

Comentariul meu

Lasă un răspuns