VIDEO: Stare de urgență, dar nu pentru toată lumea – În Terezian copiii se joacă în spatele blocului

10.078

Stare de urgență, pandemie de coronavirus, distanțare socială, Ordonanțe Militare… Sunt lucruri total străine pentru unii sibieni. Luni după amiază, în Terezian, în spatele blocurilor, era veselie mare. Copiii au ieșit la joacă, însoțiți de părinți și de bunici.

Sibienii nu mai stau pe străzi, nu mai stau în parcuri, nu-i mai vezi nici în centrul orașului. Ai crede că sunt responsabili și stau în case însă, în multe dintre cazuri, nu este așa. S-au golit locurile de joacă, însă „distracția” s-a mutat în spatele blocurilor.

Luni a fost cald și, odată cu soarele, au ieșit și oamenii în spatele blocurilor. În Terezian, de exemplu, în jurul orei 17.00, mai mulți copii s-au adunat la joacă. Nu erau singuri, ci însoțiți de adulți – de părinți și de bunici. Aceștia au fost filmați de către o sibiancă, care stătea în casă.

video

Poate fi deranjant să stai în casă, poate fi plictisitor să fii înconjurat doar de patru pereți zi și noapte, însă acum mai mult ca oricând este nevoie ca noi toți să dăm dovadă de resposabilitate și să respectăm cu strictețe măsurile impuse de autorități. Virusul se răspândește fără să știm, tocmai de aceea este important să ne ținem bunicii și copiii în case, ei fiind cei mai vulberabili.

Vă reamintim că, potrivit Ordonanțelor Militare, deplasările fără un motiv întemeiat sunt interzise și se pedepsesc conform legii. Sunt permise doar ieșirile pentru a merge la cumpărături, la farmacie, pentru urgențe medicale, pentru a ne plimba animalele de companie ori pentru a desfășura activități fizice (însă nu colective).

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
1 Comentariu
  1. Moromete scrie

    Nici in spatele blocurilor de pe strada Hipodromului nu e mai bine. Feriti de ochii lumii, copiii stau pana la 10 seara…binenteles ca nu toti. Vinovati nu sunt copiii, ci parintii iresponsabili. Politia ce face ?

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.