zece nou născuți din timișoara infectați cu coronavirus - testele mamelor sunt negative
Foto: arhivă

Zece nou născuți din Timișoara au fost infectați cu noul coronavirus. Mamele acestora au fost testate, iar rezultatele sunt negative. Ministrul Sănătății a solicitat demararea de urgență a unei anchete.

Nelu Tătaru, ministrul Sănătății a solicitat Direcției de Sănătate Publică Timișoara să demareze de urgență o verificare la Spitalul Municipal Timișoara cu privire la cazurile de nou născuți depistați pozitiv la COVID 19.

Din primele informații, la Spitalul Municipal au fost recoltate probe de la 49 de mame și tot atâția nou născuți în data de 01 aprilie 2020. Testele au fost prelucrate în 5 și 6 aprilie 2020.

Rezultatele testelor arată că un număr de zece nou născuți sunt confirmați pozitiv cuCOVID-19. Testele mamelor acestor nou născuți sunt negative.

Grupul de Comunicare Strategică informează că un număr de 9 mame împreună cu nou născuții lor au fost externate deja, în perioada 2- 4 aprilie 2020, în unitatea sanitară fiind în continuare internată o singură mamă.

Ministrul Tătaru a solicitat demararea de urgență a anchetelor epidemiologice, izolarea la domiciliu a persoanelor externate și retestarea tuturor persoanelor.

Ultima oră

Comentariul meu