produse locale 2

Producătorii locali din Rășinari își aduc produsele la Sibiu după ce piața volantă din localitate a fost închisă pe perioada stării de urgență. Sibienii pot comanda lapte, ouă, carne sau legume, direct din curtea localnicilor, iar aceștia le livrează la ușa clienților.

Aproximativ 50 de producători locali își vindeau produsele în piața volantă din Rășinari. În urmă cu trei săptămâni, autoritățile au luat decizia de a închide piața temporar, în conformitate cu măsurile dispuse la nivel național pentru prevenirea îmbolnăvirii cu virusul COVID-19. Țăranii nu mai au ce face cu marfa și spun că nu se găsesc locuri în piețele din Sibiu, care sunt deja pline. Soluția găsită a fost aceea de a-și livra produsele la Sibiu.

„De astăzi vrem să aducem aproape Rășinariul de Sibiu, pentru ca Piața Volantă din Rășinari este suspendată din 19 martie, iar producătorii locali au de suferit. Așadar, ne punem timpul la dispoziție pentru a face pachete și pentru a le livra în Sibiu”, a scris un reprezentant al producătorilor locali pe o pagină de socializare pe care își postează produsele.

producatori locali
Foto: Mihai Ciufudean

Sibienii își pot alege din vitrina virtuală cam tot ce e nevoie într-o gospodărie – lapte, ouă, carne, legume și zarzavaturi. Produsele provin numai de la producători locali. Detalii despre produse și prețuri, se găsesc pe pagina „Produse locale – Producători locali”. Comenzile se fac telefonic sau prin mesaj privat m.me/piatarasinari.

Urmăriți Ora de Sibiu și pe Google News

Comentariul meu

Lasă un răspuns