Amenzile pentru nerespectarea restricțiilor de deplasare pot fi contestate – Ce ne sfătuiesc avocații

1.874

Ordonanțele militare au instaurat o serie de fapte contravenționale noi. Amenzile pentru nerespectarea prevederilor acestora sunt uriașe. Cei care consideră că au fost amendați pe nedrept, pot face plângere contravențională.

Starea de urgență impune măsuri stricte, iar amenzile urmăresc prevenirea răspândirii COVID – 19, împiedicând oamenii să iasă în afara caselor, cu excepția motivelor întemeiate.

Ce facem însă atunci când cei care aplică legea săvârșesc abuzuri? Atunci când suntem opriți de 4 ori în trafic, iar apoi amendați de ultimul echipaj pentru că am depășit timpul trecut în declarație? Atunci când trecem pe declarație că mergem la un magazin, dar nu găsim produsele necesare,  și mergem la cel de vis-a-vis?

Avocatul Bogdan Dobrescu, ne dă câteva sfaturi.

„Calea de atac împotriva procesului verbal de constatare al unei contravenții este Plângerea contravențională, conform art. 31 alin. (1) din O.G. 2/2001. Această plângere se formulează în termen de 15 zile de la momentul în care primiți procesul-verbal de constatare al contravenției și se îndreaptă către Judecătoria din circumscripția unde s-a savarsit contraventia. Șansele de reușită ale admiterii plângerii și pe cale de consecință a anulării amenzii, depind pe de-o parte de dumneavoastră, iar pe de altă parte de modalitatea în care plângerea este formulată”, spune acesta într-un articol publicat pe site-ul www.avocatdobrescu.ro.

Citește continuarea articolului aici.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.