Amenzi uriașe la Sibiu de când a început pandemia – Depășesc patru milioane de lei

1.487

În mai puțin de o lună, oamenii legii au aplicat aproape 3.000 de sancțiuni contravenționale în județul Sibiu celor care nu au respectat măsurile impuse de autorități. Valoarea totală a amenzilor depășește patru milioane de lei.

De la debutul epidemiei din 16.03.2020, până în prezent au fost aplicate 2.878 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 4,011,841 lei. Din acest total, un număr de 193 de persoane au fost sancționate pentru nerespectarea măsurilor izolării fiind aplicate amenzi în valoare totală de 387.964 de lei.

Sancțiunilor prevăzute de ordonanțele militare le sunt aplicabile dispozițiile O.G. nr. 2/2001 privind regimul juridic al contravențiilor cu modificările și completările ulterioare, cu următoarele excepții (începând cu 31.03.2020):

– contravenientul poate achita, în termen de cel mult 15 zile de la data înmânării sau comunicării procesului-verbal, jumătate din cuantumul amenzii aplicate de agentul constatator pentru contravențiile prevăzute la art. 28;
– sumele provenite din amenzile aplicate pentru contravențiile prevăzute la art. 28 se fac venit integral la bugetul de stat.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.