VIDEO: Ordonanța Militară nr. 8: Piețele rămân deschise. Este permisă circulația apicultorilor. Exportul de cereale suspendat

2.038

Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, și secretarii de stat Bogdan Despescu și Raed Arafat au susținut, joi seară, la sediul MAI, o declarație de presă. Aceștia au anunțat prevederile Ordonanței Militare numărul 8.

Ministrul de Interne, Marcel Vela a anunțat care sunt principalele prevederi ale Ordonanței.

„Cu condiția respectării măsurilor anterioare, din această seară e permisă circulația în afara locuinței pentru posesorii de permis de pescuit comercial pe Dunăre, apele interioare și Marea Neagră pentru pescuit și comercializarea produselor. Este permisă circulația apicultorilor spre stupină sau pentru deplasarea stupinei, aceștia având nevoie de dovadă pentru calitatea de apicultor.

Este permisă circulația în afara locuinței a cetățenilor pentru achiziția de autovehicule, piese auto și reparații auto.

Zborurile spre și dinspre Spania sunt suspendate pentru încă 14 zile, începând cu data de 14 aprilie 2020”, a spus Vela.

Totodată, una dintre prevederi este aceea că piețele agroalimentare rămân deschise pe toată perioada stării de urgență pentru producătorii care au certificat. De asemenea, unitățile fito-farmaceutice rămân deschise pe perioada stării de urgență.

„Pe perioada stării de urgență se interzice și se suspendă exportul următoarelor produse: grâu, orz, ovăz, porumb, orez, făină de grâu, soia, floarea soarelui, ulei, zahăr, produse de brutărie, biscuiți, turte. Procedurile de export aflate deja în derulare se supendă pe durata stării de urgență”, a mai menționat Marcel Vela.

Prevederile Ordonanței Militare nr.8 pot fi consultate aici: Ordonanța Militară nr. 8

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.