ALERTĂ EPIDEMIOLOGICĂ la Sibiu – Un șofer cu coronavirus a intrat în contact cu peste 100 de oameni

0 45.885

Direcția de Sănătate Publică Sibiu a început o anchetă epidemiologică extinsă după ce un șofer de microbuz, care transporta oamenii la o casă de rugăciune, a murit pe data de 7 aprilie de COVID – 19. Acesta a intrat în contact cu 101 oameni.

Bărbatul de 61 de ani era pastor într-o comunitate din județ dar lucra și ca șofer de microbuz și transporta oamenii la o casă de rugăciune. Acesta a fost internat pe 24 martie la Spitalul de Pneumoftiziologie, fiind transferat două zile mai târziu la Spitalul Județean, în secția Anestezie și Terapie Intensivă. A decedat pe 7 aprilie, fiind raportat ca decesul cu numărul 219 la nivel național. Pacientul suferea și de alte afecțiuni, respectiv diabet zaharat și psoriazis.

Prefectul Județului Sibiu a dispus către Direcția de Sănătate Publică, efectuarea de verificări și începerea anchetei epidemiologice

„În urma raportului anchetei epidemiologice, au fost identificate un număr total de 101 de persoane cu care aceasta a intrat în contact. Dintre acestea 5 contacți sunt din familie, 78 contacți din comunitate, 16 contacți din sistemul de sănătate și 2 pacienți.

În ceea ce privește măsurile dispuse și realizate, față de bolnav s-au luat măsuri de internare, testare, instituire a tratamentului specific și susținere a funcțiilor vitale; față de suspecți (cei doi pacienți care au fost contacți cu bolnavul) au fost internați pe secția Boli Infecțioase din cadrul SCJU Sibiu, au fost testați și confirmați negativ, în prezent fiind externați; față de contacții din comunitate au fost luate măsuri de izolare la domiciliu cu monitorizarea zilnică a stării de sănătate; față de contacții din sistemul de sănătate au fost luate măsuri de izolare la domiciliu, 9 contacți apropiați au fost testați iar până la această dată au fost primite rezultatele pentru toate cele 9 persoane, rezultate care au fost negative , în cazul în care contacții prezintă simptome se anunță fie medicul de familie fie la 112; s-au luat măsuri de efectuare a curățeniei și dezinfecției terminale conform instrucțiunilor de lucru interne, în toate spațiile unde a staționat pacientul”, se arată într-un comunicat transmis presei de Instituția Prefectului județului Sibiu.

Cu această ocazie, li se reamintește sibienilor să evite deplasările care nu sunt de strictă necesitate și să respecte toate măsurile impuse de Ordonanțele Militare în vigoare.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.