Cum putem cumpăra carne de miel pentru Paști – Ce scriem pe declarație

0 6.681

Sărbătorile pascale se apropie. Autoritățile înțeleg nevoia românilor de a avea pe masa de Paște alimentele tradiționale. Polițiștii explică pe Facebook, cum se aplică prevederile ordonanțelor militare în privința achiziției cărnii de miel și ce trebuie să scriem pe declarație ca să ieșim din casă.

La întrebarea „Pot să merg să-mi cumpăr carne de miel de la agentul economic autorizat de unde îmi cumpăram în fiecare an? Ce trec pe declarație?”, polițiștii au răspuns:

„Da, poți merge să-ți cumperi produsele necesare. Nu uita să ai la tine cartea de identitate și declarația pe propria răspundere, în care bifezi punctul 2 (asigurarea de bunuri care acoperă necesitățile de bază ale persoanelor). De asemenea, îți recomandăm să mergi singur, nu cu toată familia și să te asiguri că agentul economic de la care iți cumperi mâncarea este autorizat și respectă toate condițiile igienico – sanitare impuse de instituțiile cu atribuții în domeniu (vezi comunicatele ANSVSA) și nu uita să ceri documentele de proveniență, bon fiscal, chitanță, factură.”

Unii dintre noi poate vrem ca persoana de la care cumpărăm, în fiecare an, carne de miel, să vină să ni-l aducă acasă. Se poate, dar în anumite condiții.

„Da, poate veni, dar reamintește-i să dețină, asupra sa, documentele necesare conform ordonanțelor militare și să-ți aducă documentele de proveniență, bon fiscal, chitanță, factură”, explică Poliția Română.

Comercianții cu turmele de miei nu vor mai putea veni la intrare în orașe. Va trebui să ne asigurăm că ne procurăm produse numai din locurile autorizate.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.