VIDEO FOTO: Compania Lanco a donat Spitalului Județean Sibiu o cabină de dezinfecție performantă pentru secția ATI

0 747

Compania Lanco, sponsorul celor două corturi destinate cadrelor medicale de la Spitalul Județean Sibiu, a venit din nou în sprijinul Spitalului Județean cu o dotare extrem de valoroasă. Firma a donat spitalului o cabină de dezinfecție în interiorul căreia se pulverizează automat o substanță dezinfectantă. Cabina a fost montată la intrarea de la etajul II a  Secției de Anestezie și Terapie Intensivă.

Personalul care intră și iese din Secția ATI a Spitalului Clinic Județean trece de-acum printr-un filtru dezinfectant, care ține sub control contaminarea.

 

Cabina dezinfectie ATI 1 2

„SCJU Sibiu continuă, cu sprijinul mediului de afaceri, comunității locale și autorităților să implementeze măsurile necesare pentru a gestiona la capacitate maximă criza cauzată de noul coronavirus și a proteja personalul medical aflat în prima linie a luptei cu COVID-19.

În acest sens, sponsorul celor două corturi destinate cadrelor medicale de la Spitalul Județean Sibiu, compania LANCO, prin directorul Sorin Stoica, a venit din nou în sprijinul Spitalului Județean cu o dotare extrem de valoroasă. Firma a donat spitalului o cabină de dezinfecție în interiorul căreia se pulverizează automat o substanță dezinfectantă. Cabina a fost montată la intrarea de la etajul II a  Secției de Anestezie și Terapie Intensivă, care deservește cele mai grave cazuri de COVID-19 în spitalul județean. În acest fel, personalul care intră și iese din secție trece practic printr-un filtru dezinfectant, lucru de mare ajutor în misiunea de a ține sub control  contaminarea. La realizarea sistemului  de dezinfecție a contribuit și firma General Ice S.R.L, prin managerul firmei. dl. Ionuț Oancea”, transmite printr-un comunicat de presă conducerea SCJU Sibiu.

“Este o dotare extrem de importantă pentru siguranța personalului medical și implicit a pacienților. Nu aveam așa ceva înainte și țin să îi mulțumesc directorului companiei LANCO, dl. Sorin Stoica pentru această dotare. De asemenea, le mulțumesc și tuturor celorlalți antreprenori din județul Sibiu care ne-au sprijinit până acum. Avem din partea mediului privat o susținere extraordinară, care ne ușurează gestionarea acestei crize. Le sunt profund recunoscător”, declară Cornel Benchea, managerul SCJU Sibiu.

Pe lângă această cabină, SCJU Sibiu a primit recent și o stație manuală pentru decontaminare cu produse biocide, prin bunăvoința Colectivul Departamentului de Mașini și Echipamente Industriale din cadrul Facultății de Inginerie cu susținerea Asociației Asociația pentru Mecatronică și Robotică Sibiu. Aceasta a fost donată Secției de Boli Infecțioase a Spitalului Clinic Județean de Urgență Sibiu pentru decontaminarea primară a personalului medical.

“Mulțumim, de asemenea, și comunității academice din Sibiu pentru implicare, tuturor cadrelor didactice universitare care au făcut lobby pentru sprijinirea spitalului și în special colectivului Departamentului de Mașini și Echipamente Industriale din cadrul Facultății de Inginerie”, adaugă Cornel Benchea.

Așa cum se știe, în toate unitățile în care se tratează COVID, contaminarea în interiorul spitalului este una dintre cele mai grele provocări. Spitalul Județean Sibiu a organizat recent zone COVID și non-COVID bine delimitate, iar astfel de dotări pentru de-contaminare vin în sprijinul măsurilor luate de conducerea spitalului pentru a evita răspândirea virusului.

 

 

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.